han Tlačové správy

Veľkorysé GESTO 4ky: Na ukrajinskej hranici rozdáva SIM karty s nekonečnými dátami!

Na vojenský konflikt pohotovo zareagoval aj štvrtý slovenský mobilný operátor tak, že znížil ceny volaní a SMS na Ukrajinu o polovicu. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Veľkorysé GESTO 4ky: Na ukrajinskej hranici rozdáva SIM karty s nekonečnými dátami!
Zdroj: 4ka

4ka neznížila len ceny, ale zástupcovia operátora zamierili priamo na ukrajinskú hranicu. Tam rozdajú migrantom niekoľko tisíc SIM kariet s neobmedzenými dátami na jeden mesiac. Operátor to uvádza aj na svojej webovej stránke.

„Od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine sme zaznamenali niekoľkonásobné zvýšenie počtu hovorov smerujúcich na Ukrajinu a preto sme až do odvolania znížili cenu volaní a SMS zo SR na Ukrajinu na polovicu,“ povedal riaditeľ pre marketing a komunikáciu 4ky Roland Kyška.

„Je zrejmé, že v zložitej situácii sa ocitli aj rodiny našich zákazníkov a preto sme sa rozhodli zareagovať a aj týmto spôsobom vyjadriť našu podporu a solidaritu občanom Ukrajiny,“ dodal Kyška.

Dobrý skutok

Krásne gesto urobili zamestnanci 4ky, ktorí naložili SIM karty s nekonečnými dátami do auta a zaviezli ich na hraničné priechody. Tam ich osobne rozdávajú ľuďom z Ukrajiny, ktorí utekajú z krajiny kvôli ruskej vojenskej invázii. Pre aktiváciu karty potrebujú len cestovný pas a balíček v hodnote 14 eur majú zadarmo na 30 dní. Nie je vylúčené, že im 4ka dobu predĺži.

„Na hraničný priechod Vyšné Nemecké sme poslali aj mobilný 4G vysielač, ktorý posilní kapacitu mobilnej siete v tejto momentálne veľmi vyťaženej lokalite. Veríme, že vďaka bezplatným dátam od 4ky budú môcť rodiny zostať v kontakte cez komunikačné aplikácie ako sú Messenger či Whatsapp a budú tak mať aj prístup k informačným zdrojom,“ uviedol Roland Kyška.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM