han Zo Slovenska

Veľká PREDPOVEĎ počasia na január: KEDY sa konečne dočkáme tej pravej ZIMY?

Nový rok začal mimoriadne teplým počasím, ale stále máme pred sebou týždne zimy. Ako to teda vyzerá s vyhliadkami na chladnejšie počasie?

Ilustračný obrázok k článku Veľká PREDPOVEĎ počasia na január: KEDY sa konečne dočkáme tej pravej ZIMY?
Zdroj: Dnes24/Milan Hanzel

Koniec decembra a začiatok januára sprevádzali skutočne nevšedne teplé dni. Na Chopku či Lomnickom štíte vyskočili teploty nad 10 stupňov °C. Na mnohých zjazdovkách za ten čas zmizol sneh! Čo bude ďalej?

Kedy to vypukne?

„Už je takmer isté, že až do Troch kráľov nás čaká nadpriemerne teplé počasie. Teploty, ako na Nový rok, kedy tie pôjdu až ku +15 °C sa už neočakávajú, ale stále bude veľmi teplo a teploty sa budú pohybovať v intervale +5 až +11 °C, čo sú na súčasnú ročnú dobu stále nezvyčajne vysoké teploty,“ informuje portál o počasí imeteo.sk.

Až po spomínaných Troch kráľov sa očakáva, že teplé, juhozápadné prúdenia vystriedajú chladnejšie prúdenia od západu až severozápadu. „V rámci tohto prúdenia k nám postúpia jednotlivé frontálne vlny. Počasie teda bude stále teplejšieho charakteru a súčasne bude aj častejšie pršať. Snežiť bude zatiaľ len na horách,“ uvádza web.

„Ochladenie sa črtá až okolo polovice januára. Tu je vysoká pravdepodobnosť toho, že k nám po dlhšej dobe vpadne chladnejší vzduch od severu a jeho príliv by mal pokračovať niekoľko dní. Teploty opäť prinesú aj celodenné mrazy a súčasne sa očakáva aj sneženie,“ dopĺňa portál o počasí.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM