ELA Magazín

Vďaka seriálu na Netflixe sa po ŠIESTICH rokoch našlo stratené dievčatko! Spoznal ju divák

Neuveriteľný prípad! Seriál platformy Netflix sa "nechtiac" postaral o to, že po šiestich rokoch sa podarilo nájsť stratené dievča.

Ilustračný obrázok k článku Vďaka seriálu na Netflixe sa po ŠIESTICH rokoch našlo stratené dievčatko! Spoznal ju divák
Zdroj: The Times

Legendárny dokumentárny seriál Unsolved Mysteries (Nevyriešené záhady) bežal na niekoľkých amerických televíznych staniciach s prestávkami dve desaťročia.

Pomohol seriál

S ďalšími epizódami záhadných zmiznutí, šokujúcich vrážd či nadprirodzených stretnutí ho v novej sérii začal vysielať Netflix v roku 2020.

Tvorcovia sa rozhodli priblížiť prípad deväťročnej Kayly Unbehaunovej, ktorá v roku 2017 zmizla zo svojho bydliska v Illinois. Kayla žila spoločne s otcom, ktorý ju mal vo výhradnej starostlivosti.

Úrady hneď od začiatku predpokladali, že ju uniesla matka, pretože dievča zmizlo v čase, keď s ňou trávilo čas, ktorý jej pre návštevy vyhradil súd.

Pozorný divák

Keď diváci videli spomínaný prípad na Netflixe, stal sa doslova zázrak. Jeden z pozorných divákov vďaka seriálu dievča spoznal, keď prišla do jeho obchodu v Severnej Karolíne. Zalarmoval políciu, napísal denník The Times.

„Je skvelé, ako takáto relácia môže mať pozitívny dopad,“ komentoval objavenie nezvestného dievčaťa Jerry Krawczyk, šéf polície v meste South Elgin, kde žije jej otec.

„Rozplývam sa radosťou, že mám Kaylu zase doma,“ uviedol jej otec Ryan Iskerka. Matka Heather Unbehaunová bola zatknutá cez víkend kvôli obvineniu z únosu, po zaplatení kaucie teraz čaká na slobode na začatie súdu, ktorý začne v júli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM