TOS Cestovanie

V Tatrách otvoria nový chodník v korunách stromov: Medzi množstvom atrakcií nechýba ani TOTO!

V Tatrách už čoskoro otvoria nový chodník v korunách stromov a návštevníkov čakajú nielen krásne výhľady, ale aj nezabudnuteľné zážitky.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách otvoria nový chodník v korunách stromov: Medzi množstvom atrakcií nechýba ani TOTO!
Zdroj: Facebook.com/SKY WALK Poronin

Małe Ciche je obec a lyžiarske stredisko v poľských Tatrách, ktoré sa nachádza asi 15 kilometrov od Zakopaného. Známe je pre svoj čistý vzduch, malebné okolie a očarujúce turistické chodníky.

Ako informuje portál Fakt24.pl, ten najočarujúcejší stále ešte len vzniká, no práce sú už vo finále. Reč je o chodníku v korunách stromov Sky Walk Serce Poronina, ktorý bude mať dĺžku 854 metrov.

V poľských Tatrách vzniká nový chodník v korunách stromov
2
Galéria

Plno atrakcií

Tento chodník bude navyše plný atrakcií. Jeho súčasťou budú dve pešie trasy, dve šmykľavky, siete, tunely či vyhliadkové plošiny. Z vyhliadok budú môcť turisti obdivovať okrem iného majestátne vrcholy Świnica, Lodowy, Hawrań či Kasprowy Wierch.

Najzaujímavejšou atrakciou budú pravdepodobne z pohľadu mnohých presklené terasy, najväčšie v krajine a možno aj najväčšie v Európe.

Investor predpokladá, že trasu prejde okolo 3 000 ľudí denne.

Výber tratí aj zostupu

„Chodník spája horalskú tradíciu s modernosťou, vytvára harmonický celok a plynule zapadá do krajiny. Z väčšiny miest v okolí je takmer neviditeľný, no jeho vyhliadky ponúkajú nevídané výhľady na celý tatranský masív. Keď sa na to celé pozrieme zhora, uvidíme tvar srdca, preto je aj v názve,“ vysvetľuje Fakt24.pl.

Turisti sa na vrchol chodníka budú môcť dostať dvomi cestami, tá jednoduchšia je určená pre rodiny s deťmi či dokonca pre ľudí so zdravotným postihnutím a druhá bude patriť dobrodruhom a ponúkať skratky v podobe špeciálnych sietí.

Aj návrat na zem sa bude niesť v znamení výberu. Turisti si budú môcť zvoliť medzi miernym chodníkom alebo rýchlym zostupom na šmykľavke.

Otvorenie tejto veľkolepej tatranskej atrakcie je naplánované na prelome rokov 2024/25.

V poľských Tatrách vzniká nový chodník v korunách stromov
2
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM