Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

V PODIVNEJ cirkvi je okrem herečky Bartalos aj Vierka Berkyová: Otvorený ODKAZ pre Máriu!

Po výrokoch Márie Bartalos sa strhla mediálna lavína. Exsuperstaristka Vierka Berkyová je členkou rovnakej komunity a Máriu otvorene podporila. Obhajuje aj cirkev, ktorú mnohí považujú za pochybnú.

Ilustračný obrázok k článku V PODIVNEJ cirkvi je okrem herečky Bartalos aj Vierka Berkyová: Otvorený ODKAZ pre Máriu!
Zdroj: Instagram.com/maria.bartalos , TASR/Štefan Puškáš

Titulky novín v uplynulých dňoch zaplavila ešte prednedávnom populárna herečka Mária Bartalos. Mladá mamička totiž na Instagrame oznámila, že rozbehnutú kariéru nahradila vierou a bude vystupovať už len ako „motivátor k životu s Bohom.“

Slová, ktoré pobúrili

Mária ešte len začala svoj profil používať na hlásanie viery a už sa na ňu strhla vlna kritiky. Môže za to niekoľko kontroverzných výrokov.

„Budem teraz konkrétna. Ten, ktorý stvoril celý “náš” svet, zadefinoval aj poriadok a aj chaos. Lásku dvoch mužov či žien zaradil pod chaos,“ znel jeden z Máriiných výrokov, ktorí jej vyčítajú najmä zástancovia práv LGBTI komunity.

Ako je známe, Mária aj s manželom sú členmi Kresťanského spoločenstva Milosť, ktoré bolo pre vykazovanie znakov radikalizmu a pre podnecovanie k neznášanlivosti odmietnuté rezortom kultúry a Najvyšším súdom SR, aby sa stalo oficiálnou cirkvou.

Odchod zo Slovenska

Herečka nie je jedinou známou tvárou, ktorá je súčasťou tohto spoločenstva. Roky v ňom pôsobí aj bývalá superstaristka, speváčka Vierka Berkyová, v súčasnosti už Olahová. Hoci Vierka aktuálne žije v Írsku, neunikol jej mediálny rozruch okolo Márie a rozhodla sa k situácii vyjadriť.

Na sociálnu sieť zavesila video, v ktorom sedí za volantom a oduševnene celú kauzu komentuje. Vierka na začiatok ozrejmila, že práve mediálny tlak bol dôvodom, prečo odišla zo Slovenska. Nezvládala, ako veľa a akým spôsobom sa o nej písalo. Tým naznačila, že sa do Márie dokáže vžiť.

Odkaz pre Mary

„Mary Bartalos, som na teba hrdá. Nenechaj sa znechutiť a zneistiť, pretože aj ja stojím za tradičnou rodinou a som za tradičné hodnoty. Plne verím v Božie slovo a vo všetko, čo je v ňom napísané,“ odkázala svojej umeleckej kolegyni. Obhájila aj svoju cirkev so slovami, že hoci na Slovensku nie je tak rozšírená, v zahraničí je údajne akceptovaná.

Dnes 32-ročná Vierka a matka dvoch detí vyhrala spevácku šou ešte ako tínedžerka. Po súťaži ešte koncertovala a nahrávala album, potom však odišla s rodinou do zahraničia a odvtedy za po nej akoby zľahla zem. Je však známe, že sa venuje náboženským aktivitám a stále spieva, avšak zrejme len v rámci svojej náboženskej komunity.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM