Regióny

V Michalovciach zbúrali bytovku, v ktorej spadlo schodisko. Rómovia bývajú v školskej jedálni

Mesto Michalovce zbúralo bytovku na Mlynskej ulici, kde sa v lete zrútilo schodisko.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach zbúrali bytovku, v ktorej spadlo schodisko. Rómovia bývajú v školskej jedálni
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Pre TASR to uviedla vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry Mária Stričková s tým, že mimoriadna situácia stále trvá. Bytový dom mal dve nadzemné podlažia a bolo v ňom 12 bytových jednotiek.

Musia bývať v jedálni

Búracie práce ukončili v uplynulých dňoch. Náklady na ne dosiahli viac ako 102-tisíc eur. Hradené budú z vlastných zdrojov samosprávy. Stričková dodala, že mesto sa bude uchádzať o externé prostriedky na výstavbu, respektíve zabezpečenie náhradného bývania.

Zo zbúraného bytového domu sa muselo vysťahovať 21 rodín, celkovo išlo o 158 ľudí. Pre týchto obyvateľov mesto zabezpečilo prístrešie v priestoroch jedálne školy na Mlynskej ulici, teplú stravu i základnú hygienu.

Humanitárna pomoc

„Aktuálne je týmto obyvateľom poskytovaná humanitárna pomoc a zabezpečené sú tiež mobilné toalety. Obyvatelia môžu využívať aj Centrum osobnej hygieny, ktoré sa nachádza na Mlynskej ulici,“ doplnila.

K zrúteniu schodiska na Mlynskej ulici došlo 23. augusta. Na mieste zasahovali záchranné zložky, k žiadnej ujme na životoch ani na zdraví nedošlo.

Mesto v súvislosti s touto udalosťou vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Krízový štáb zasadal aj za účasti zástupcov Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.

V bytovom dome v Michalovciach sa zrútilo schodisko
5
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM