Aktualizované Krimi

V Malej Fatre vypukol POŽIAR: Pre hasičskú techniku bol terén NEDOSTUPNÝ

Na hrebeni Malej Fatry horelo niekoľko stoviek štvorcových metrov porastu.

Ilustračný obrázok k článku V Malej Fatre vypukol POŽIAR: Pre hasičskú techniku bol terén NEDOSTUPNÝ
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

V Malej Fatre nad Chatou pod Chlebom vypukol požiar. TASR o tom informoval Michal Kalaš zo Správy Národného parku Malá Fatra.

Horia stovky metrov porastu

Ako TASR informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline, požiar vypukol na hrebeni Malej Fatry medzi Chlebom a Poludňovým grúňom. Horí suchý trávnatý porast na ploche asi 300 krát 300 metrov.

„Požiar je v katastri obce Šútovo (okres Martin), na mieste zasahujú hasiči z hasičských staníc v Terchovej, Martine a dobrovoľní hasiči z priľahlých obcí,“ doplnil Kypus.

Prečítajte si tiež

Nedostupný terén

Miesto je podľa neho pre pozemnú hasičskú techniku nedostupné, vrtuľník momentálne vzlietnuť nemôže.

„Hasiči sa pokúšajú dostať vodu pomocou hadicového vedenia až na hrebeň. Vyzerá to nádejne, že sa im podarí hadice dostať až na hrebeň a začať hasiť vodou,“ informoval v sobotu (11. novembra) podvečer Kypus. O 19.00 prišli správy, že sa požiar hasičom podarilo lokalizovať.

„Na mieste zasahuje 15 profesionálnych hasičov a 48 dobrovoľných hasičov. Vodu sa podarilo dostať hadicami na hrebeň, pokračujú hasiace práce,“ doplnil Kypus.

Aktualizácia o 20.20 hod.:

Požiar suchej trávy na hrebeni Malej Fatry hasiči zlikvidovali. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

K likvidácii požiaru podľa neho došlo okolo 19.30 h. Požiarovisko po uhasení požiaru monitorovala Horská záchranná služba s dronom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM