Svet o Slovensku

V Maďarsku vyhasol život slovenského športovca: Prebehol na červenú, stálo ho to ŽIVOT!

Na miesto havárie prišli dve záchranárske jednotky, ktoré však ani napriek rýchlemu zásahu už ťažko zranenému nedokázali pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku V Maďarsku vyhasol život slovenského športovca: Prebehol na červenú, stálo ho to ŽIVOT!
Zdroj: Slovenská triatlonová únia , Budapeštianske policajné riaditeľstvo

V Budapešti zahynul v sobotu v dôsledku dopravnej nehody občan Slovenska. Dopravný server baleset-info.hu v nedeľu uviedol, že muža, ktorý cez prechod na Andrássyho ceste pravdepodobne prechádzal na červenú, zrazil mikrobus.

Zrazil ho mikrobus

Nehoda sa stala pri budove Opery, kde sa skupinka mladých ľudí zo Slovenska snažila prejsť cez cestu. Jeden z nich, 30-ročný muž, zrýchlil krok; zrejme chcel byť čo najskôr na druhej strane. Mikrobus prechádzajúci na zelenú ho zrazil.

Muž skončil na kapote a prednom skle auta. Portál píše, že náraz bol taký silný, že mladík vyletel do vzduchu a približne po 20 metroch spadol na vozovku, z ktorej následne vletel do blízkej kaviarne.

Na miesto havárie prišli dve záchranárske jednotky, ktoré však ani napriek rýchlemu zásahu už ťažko zranenému nedokázali pomôcť. Chodec utrpel také vážne zranenia, že bol na mieste mŕtvy.

Ostatní členovia skupiny zranenia neutrpeli. Okolnosti nehody vyšetruje Budapeštianske veliteľstvo polície (BRFK).

Mladý triatlonista

Slovenská triatlonová únia na svojom webe informuje, že malo ísť o 30-ročného levického triatlonistu Jakuba Mészárosa. V Budapešti mal byť Jakub s partiou členov ŠK Atóm Levice na rozlúčke so slobodou.

„Jakub sa venoval predovšetkým dlhším objemom triatlonu a ostatné tri roky sa veľmi aktívne spolupodieľal pri organizácii Viallemanu v Bátovciach,“ priblížila Slovenská triatlonová únia. Jakubovej rodine zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť.

O Slovensku v zahraničných médiách:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM