Rastislav Búgel Zo Slovenska

Užite si teplý a SLNEČNÝ víkend: Prichádza nepríjemná ZMENA! Vieme, KEDY nastane

Tento víkend bude ako stvorený na výlety a vonkajšie aktivity. Skúste si ho užiť. Blíži sa totiž zmena k horšiemu.

Ilustračný obrázok k článku Užite si teplý a SLNEČNÝ víkend: Prichádza nepríjemná ZMENA! Vieme, KEDY nastane
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Je tu ďalší víkend, no oproti tomu predošlému sa môžeme tešiť na príjemné počasie, ktoré bude ako stvorené na rôzne výlety. Vďaka okraju mohutnej tlakovej výške, ktorej stred sa nachádza nad Grónskom a ktorá zasahuje do našej oblasti, sa bude záver týždňa niesť v znamení malej, len miestami prechodne zväčšenej oblačnosti.

Už posledný deň pracovného týždňa budú teploty stúpať k +25 °C, pričom chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami (+18 °C až +20 °C). Nepotrápi nás ani silný vietor.

Aký bude víkend?

„V podobnom duchu sa bude niesť počasie aj počas víkendu. Po rozplynutí ranných hmiel bude prevažne jasno až polooblačno,“ píše iMeteo.sk.

Tešiť sa môžeme aj na príjemné teploty. Tie sa budú pohybovať na úrovni +20 °C až +25 °C, pričom chladnejšie bude len na severe.

Pozor, prichádza zmena

„Zmena počasia je však už na dohľad. Už v pondelok sa nad západnou Európou a Škandináviou bude ďalej prehlbovať tlaková níž. S ňou spojený studený front postúpi od západu do strednej Európy,“ uvádza iMeteo.sk.

U nás v tento deň uvidíme hlavne postupné pribúdanie oblačnosti.

„Už od utorka sa však rozprší na väčšine územia. Dobrou správou ale je, že zrážky už takúto skazu ako v uplynulých dňoch neprinesú a aj teploty ostanú nad dlhodobým priemerom,“ dodáva server.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM