Aktualizované red . Zo zahraničia

Ukrajinské dievčatko spieva v kryte pieseň z rozprávky. VIDEO dojalo milióny ľudí

V momente, keď malá Ukrajinka začne spievať, plač detí utíchne a dojatí zostanú aj samotní chlapi.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinské dievčatko spieva v kryte pieseň z rozprávky. VIDEO dojalo milióny ľudí
Zdroj: Twitter.com/Ankita Jainová

Obyvatelia Ukrajiny sú už dva týždne pod paľbou ruských guliek a v strachu o holé životy opúšťajú svoje domovy a hľadajú bezpečné útočisko za hranicami svojej krajiny.

Matky s deťmi sa lúčia so svojimi manželmi a otcami, mnoho detí dokonca prekračuje hranice osamote. Tí, ktorí sa ukrývajú pred vojnou doma, nachádzajú útočisko v krytoch či pivniciach.

Krásne gesto dievčatka

Denne zahraničné médiá informujú o srdcervúcich príbehoch ľudí, ktorí čelia každodennej hrôze, ktorú na Ukrajinu priniesla ruská invázia. Najnovšie dojalo ľudí po celom svete video z jedného z kyjevských krytov. Ukrajinské dievčatko sa na ňom snaží upokojiť rozrušených ľudí v kryte svojím nežným spevom.

Na záberoch videa, ktoré má na Twitteri už viac ako milión zhliadnutí, vidieť desiatky ľudí, medzi nimi aj dôchodcov a deti.

V momente, keď malá Ukrajinka začne spievať pesničku z rozprávky Ľadové kráľovstvo, plač detí utíchne a dojatí zostanú aj samotní chlapi.

Dievčatko je v bezpečí

Sedemročné ukrajinské dievčatko Amelia je už v bezpečí v Poľsku so svojou starou mamou. V utorok o tom informoval portál britskej stanice BBC.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM