TOS Rôzne

Ukončili výrobu IKONICKÝCH žuvačiek: KONIEC legendy z regálov obchodov a benzínok!

Príbeh plátkových žuvačiek pod značkou Wrigley's sa začal písať ešte v roku 1893.

Ilustračný obrázok k článku Ukončili výrobu IKONICKÝCH žuvačiek: KONIEC legendy z regálov obchodov a benzínok!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com / CC0 1.0

Spoločnosť Mars koncom minulého roka prestala vyrábať žuvačky Wrigley's Spe­armint. Vo chvíli, keď sa vypredajú zásoby, tieto žuvačky si tak už viac nezadovážite.

V tichosti

Koniec tejto žuvačkovej legendy prebehol takpovediac v tichosti, nesprevádzali ho žiadne vyhlásenia spoločnosti. Ich nedostatok na trhu si však všimol používateľ internetového fóra Reddit, ktorý svoje obľúbené žuvačkové plátky najprv neúspešne hľadal v obchodoch. Pritom kedysi ich mal vždy rovno pod nosom, pri pokladni.

Preto sa obrátil na internet. No keď nepomohol ani ten, kontaktoval priamo samotnú spoločnosť. Dočkal sa odpovede, v ktorej spoločnosť vyjadrila pochopenie nad jeho sklamaním, no informovala ho, že z dôvodu klesajúceho záujmu o plátkové žuvačky sa rozhodla produkt vyradiť z výroby.

Už len dražé

Toto vyhlásenie firma potvrdila ako oficiálne aj pre médiá. V portfóliu firmy tak zostali výlučne žuvačky vo forme dražé, pod značkami ako napríklad Orbit či Winterfresh.

Reštrukturalizácia portfólia sa nedotkla len žuvačiek Wrigley's Spe­armint, ale celého radu plátkových žuvačiek, do ktorého patrí aj ďalšia obľúbená značka Juicy Fruit.

Wrigley's Spearmint a Juicy Fruit sa radia k vôbec najstarším žuvačkám na svete, pričom prvýkrát boli vyrobené ešte pred rokom 1900.

Foto: ilustračné, vľavo Wrigley's Spearmint v historickom obale

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM