TOS Lifestyle

U susedov vyrastie nový zábavný park: Prekoná aj poľský klenot, Energylandiu!

Fanúšikovia rýchlosti, výšok a adrenalínu sa môžu tešiť. Čo nevidieť vyrastie najväčší zábavný park v Poľsku.

Ilustračný obrázok k článku U susedov vyrastie nový zábavný park: Prekoná aj poľský klenot, Energylandiu!
Zdroj: Facebook.com/EnergyLandia

Vlani vás zaujal článok o zábavnom parku Energylandia a konkrétne o tom, že jeho aquapark sa stal tým najlepšie hodnoteným v rámci celej Európy.

Aquapark je však len jednou zo šiestich súčastí tohto obrovského zábavného komplexu, ktorý sa nachádza v Zatore. Nájdete tam tiež rozprávkovú krajinku pre najmenších, rodinnú zónu, extrémnu zónu, zimné kráľovstvo a ďalšie zóny, ktoré sa ďalej tematicky delia.

Jeden deň vám v tomto najväčšom zábavnom parku v Poľsku rozhodne stačiť nebude. Teraz však Poliaci hlásia výstavbu nového zábavného parku, ktorý má Energylandii zobrať titul najväčší!

Taký tu ešte nie je

Zábavné parky sú celkovo v Poľsku veľmi obľúbené, okrem spomínanej Energylandie sú medzinárodne známe aj Mandoria pri Lodži či Legendia v Chorzówe.

Ako informuje server Onet.pl, teraz by mal do tohto zoznamu pribudnúť aj ďalší zábavný park v Łutynówku a vraj taký, aký v Poľsku ešte nie je.

Podľa úradov má byť vybudovaný na ploche 185 hektárov. Investícia sa bude realizovať po etapách, vo finálnom štádiu budú k dispozícii kolotoče, rafting, kúpaliská, šmýkačky a reštauračná zóna.

Nie všetci sú nadšení

Prvou atrakciou však má byť horská dráha, ktorá má priniesť päť minút doslova šialenej jazdy a podľa plánov má byť hotová už budúci rok.

Nie všetci však zdieľajú nadšenie z nového megalomanského projektu. Proti sú eko aktivisti, ktorí upozorňujú, že zábavný park bude mať negatívny vplyv na územie Natura 2000 aj celkovo na životné prostredie.

Upozorňujú aj na okolité cesty, ktoré nie sú vhodné pre očakávaný nápor áut. V rámci zábavného parku budú vybudované parkoviská s rozlohou 12 hektárov.

Na titulke a galéria: Energylandia, aktuálne najväčší zábavný park v Poľsku

Energylandia, najväčší zábavný park v Poľsku
15
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM