Magazín Lifestyle

Turisti začali objavovať SLOW travel: Čaro tejto dovolenky objavíte aj na Slovensku

V uponáhľanom svete sa čoraz viac začína ceniť slow travel. Takúto letnú dovolenku zažijete aj v našich končinách.

Ilustračný obrázok k článku Turisti začali objavovať SLOW travel: Čaro tejto dovolenky objavíte aj na Slovensku
Zdroj: Unsplash.com

Masový turizmus má svoje pravidlá: Vidieť toho čo najviac v najkratšom termíne. Mnohí dovolenkári si krok po kroku odklikávajú svoj bucket list, teda zoznam všetkých dôkladne naplánovaných aktivít. Objavia nové miesto alebo si niečo nové vyskúšajú, a bez váhania sa vrhnú za novým zážitkom.

Ako životný štýl

Napriek tomu sa vo svete začína rozmáhať slow travel. Teda dovolenka, počas ktorej je cieľom samotná cesta a nie cieľ. „Ako už názov napovedá, ide o pomalší spôsob cestovania. Vyžaduje si čas, aby ste skutočne zažili destináciu. Cestujúci vyhľadávajú menej známe turistické destinácie a skryté poklady mimo vychodených trás, kde sa môžu skutočne ponoriť do miestnej kultúry a zážitkov,“ opisuje Holiday Pirates. Pomalé cestovanie nemusí automaticky znamenať, že v danej destinácii strávite dlhší čas.

Skúste spoznávať kraj na bicykli, vybrať sa napríklad k moru vlakom alebo prežiť ďaleké a exotické krajiny prostredníctvom dobrovoľníctva.

Fanúšikovia slow travelu sa dôkladnejšie ponárajú do atmosféry tamojších miest, objavujú miestne komunity, nerobia si veľké plány, a v prípade príjemných chvíľ sa vedia zastaviť.

Chcete si vyskúšať slow travel? Začať môžete aj na Slovensku. Toto sú miesta, kde sa priam núka dovolenka na spôsob slow travel. Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM