ELA Správy Rôzne

Tropický víkend: Najprv horúco až +35 °C, potom búrky! Kedy sa OCHLADÍ?

Leto je v plnom prúde a Slovensko v týchto dňoch čakajú poriadne horúčavy, takže sa pripravte na vysoké teploty.

Ilustračný obrázok k článku Tropický víkend: Najprv horúco až +35 °C, potom búrky! Kedy sa OCHLADÍ?
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensko bude prúdiť horúci vzduch pôvodom z juhozápadu. Teploty budú v sobotu aj v nedeľu stúpať až k +33 °C, lokálne aj vyššie, pričom najteplejšie bude na juhozápade Slovenska. Budúci týždeň bude dokonca ešte teplejšie. Okrem tepla však bude lokálne aj veľmi veterno, informuje iMeteo.sk.

Budúci týždeň môže byť až +35 °C

Víkend tak bude horúci a ochladenie v podobe búrok príde už v nedeľu vo večerných hodinách. Sobota bude síce v strednej Európe búrlivá, no naše územie sobotňajšie búrky na studenom fronte ešte obídu, no v nedeľu sa tak už nestane.

Studený front sa priblíži viac k našim hraniciam a v nedeľu vo večerných hodinách začnú prvé búrky udierať aj u nás.

„Vlna večerných búrok sa bude tvoriť na západnom a severozápadnom Slovensku. Pripraviť sa treba na zosilnený vietor, prípadne lokálne aj menšie krúpy. V Česku sa napríklad po prechode studeného frontu výrazne ochladí,“ dodáva iMeteo.

Aj začiatok budúceho týždňa sa bude niesť v extrémne horúcom charaktere počasia, pričom teploty budú stúpať ešte vyššie. V strede týždňa by mohli na Slovensku padnúť aj prvé teploty nad +35 °C. Okrem horúčav nebude núdza ani o búrky počas budúceho týždňa.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM