Aktualizované ELA Krimi

TRAGÉDIA na Slovensku: Pri nehode vlaku a autobusu hlásia MŔTVYCH, zranené sú viaceré osoby

Pri nehode vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch zomreli šiesti ľudia a päť sa zranilo.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA na Slovensku: Pri nehode vlaku a autobusu hlásia MŔTVYCH, zranené sú viaceré osoby
Zdroj: Reprofoto - Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic

Potvrdilo to Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR na sociálnej sieti s tým, že zásah stále prebieha.

Pokazené závory a signalizácia

K zrážke podľa polície došlo na Dvorskej ceste II/1503 pri Nových Zámkoch. Cesta je úplne neprejazdná. Obchádzková trasa vedie po ceste I/75.

Na miesto nehody mieri aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a policajný viceprezident pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová uviedla, že k nehode došlo na chránenom železničnom priecestí so závorami a svetelnou signalizáciou. Priecestie malo byť údajne po stredajšej (26. 6.) nehode pokazené a dnes ho mali opravovať

Podľa informácií zdroja TV JOJ, železničné priecestie bolo krátko pred tým uzavreté. Autobus s ďalšími vozidlami stál pred spustenými rampami. Tie sa zdvihli, následne sa vypla signalizácia a autobus sa pohol. V tom čase ale práve na priecestie prichádzal vlak a došlo k tragickej zrážke.

Na miesto vyslali päť pozemných ambulancií a dva vrtuľníky. Z vlaku po zrážke začali šľahať plamene a šíriť sa dym. Evakuovali už desiatky cestujúcich. 

Viacero obetí

Ako informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti, nehoda má byť tragická, počet obetí nešpecifikoval. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že obetí je viac. Podľa nej je zranených viac ako 10 osôb. 

Podľa informácií TV JOJ zomrelo pri nehode 6 ľudí a minimálne päť je zranených.

Aktualizované 21:39: Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) priblížila, že vo vlaku sa viezlo viac ako 100 cestujúcich. Trať v úseku Nové Zámky – Dvory nad Žitavou je neprejazdná, železnice pracujú na zabezpečení náhradnej autobusovej dopravy.

Hovorca ZSSK Dominik Drevický uviedol, že spolupracujú s príslušnými zložkami na zaistení bezpečnosti cestujúcich a riešení následkov nehody. Dodal, že išlo o vlak EuroCity (EC) 279 z Prahy do Budapešti. Lokomotíva a rušňovodič patrili Českým dráham, vlaková súprava a sprevádzajúci personál ZSSK.

Zdroj: Facebook

So zármutkom som prijal správu o tragickej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch. Vyjadrujem úprimnú sústrasť...

Posted by Matúš Šutaj Eštok on Thursday, June 27, 2024
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM