Magazín

TOP tipy na najlepšie vianočné filmy: KEDY si pozrieme Popolušku, Sám doma či Mrázika?

Na Vianoce by sme mali spomaliť a užiť si pohodovú atmosféru. Pomôcť k tomu môžu obľúbené vianočné filmy. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, ktoré si môžeme pozrieť na slovenských staniciach.

Ilustračný obrázok k článku TOP tipy na najlepšie vianočné filmy: KEDY si pozrieme Popolušku, Sám doma či Mrázika?
Zdroj: Instagram.com/yutani76 , YouTube.com/Christian Moufawad

Sviatky sú tu a k ním už tradične patrí aj pohoda pred televíznymi obrazovkami. Pokiaľ sa vám nechce hľadať, čo si pozrieť, pripravili sme pre vás výber TOP 10 filmov, ktoré už tradične patria k Vianociam.

Chybu neurobíte so žiadnym z filmov z nášho zoznamu. Navyše, pri každom z nich nájdete aj informáciu, kedy a na ktorej televízii si ho môžete pozrieť.

Sám doma a Sám doma 2: Stratený v New Yorku

Prvé dva diely nestarnúcej komédie Sám doma nesmú na televíznych obrazovkách chýbať počas žiadnych Vianoc. Pôvodný film z roku 1990 priniesol bláznivé dobrodružstvá malého Kevina, ktorý sa počas Vianoc snaží ubrániť dom pred dvojicou lupičov. O dva roky neskôr prišlo pokračovanie Sám doma 2: Stratený v New Yorku, v ktorom sa hlavní hrdinovia stretávajú vo veľkomeste. Skvelá dvojica rodinných komédií pobaví všetky vekové kategórie.

KEDY a KDE? Sám doma – 23. decembra o 20.35 na JOJ, Sám doma 2: Stratený v New Yorku – 24. decembra o 20.00 na JOJ

Želanie pre Ježiška

Sviatky nám spríjemní aj televízna premiéra českej vianočnej romantickej komédie Želanie pre Ježiška z roku 2021. Často je označovaná za českú verziu obľúbeného filmu Láska nebeská (23). Dej sa odohráva na Štedrý deň a sleduje príbehy rozkmotrenej rodiny. Ako to tak býva, dospelým napokon otvoria oči deti, ktoré im ukážu, čo je v živote skutočne podstatné.

KEDY a KDE? 25. decembra o 20.30 na Markíze

Grinch

Medzi stálice ponuky vianočných filmov patrí aj niektorý z príbehov o večne namosúrenom zelenom chlpáčovi Grinchovi. V animovanej rodinnej komédii (2018) sa Grinch stane nočnou morou obyvateľov malého mestečka, nenávidí totiž Vianoce. Grinch je klasikou, svedčí o tom aj ponuka filmov: Ako Grinch ukradol vianoce (1966 a 1992), hraný Grinch (2000) s Jimom Carreym a animovaná komédia Grinch z roku 2018. Práve posledný menovaný film si budeme môcť užiť aj počas sviatkov.

KEDY a KDE? Grinch – (Animovaná verzia z roku 2018) – 24. decembra o 18.40 na JOJ

Elliot: Najmenší sobík

Počas Štedrého dňa si môžete vychutnať príjemnú rozprávku, ktorá zabaví celú rodinu. Koník Elliot žije v zoologickej záhrade, ktorá sa stane výcvikovým táborom sobov pre Santu. Iba tri dni pred Vianocami hlavný sob Blitzen oznámi, že odchádza do dôchodku. Začína sa milá cesta, počas ktorej môže Elliot všetkým dokázať, že nie je o nič horší ako ostatné soby.

KEDY a KDE? 24. decembra o 12.05 na PLUS a 25. decembra o 8.05 na PLUS

Charlie a továreň na čokoládu

Milý film, v ktorom sledujeme osud chudobného chlapca Charlieho. Majiteľ továrne na čokoládu Willy Wonka (Johnny Depp) vyhlási súťaž, v ktorej päť detí navštívi svet plný sladkostí. Víťaz sa stane dedičom celej fabriky. Medzi päť šťastlivcov sa dostane aj chudobný Charlie. V magickom svete továrne na čokoládu Willy Wonka postupne vyraďuje deti s pokriveným charakterom, až ostane iba skutočný dedič.

KEDY a KDE? 27. decembra o 12.25 na Markíze

Kedy si budete môcť pozrieť Mrázika, Popolučku, Perinbabu či Pelíšky? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM