MI Zo zahraničia

To je pohľad! Prvá dáma USA funguje ako bodyguard!

Manželka novozvoleného prezidenta USA Jill Biden je naozaj pozoruhodná žena. Odmieta sa vzdať povolania učiteľky a za svojimi žiakmi chce naďalej chodiť aj z Bieleho domu.

Ilustračný obrázok k článku To je pohľad! Prvá dáma USA funguje ako bodyguard!
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Američania si vo voľbách zvolili novú hlavu štátu Joe Bidena (77). Spolu s ním sa do Bieleho domu 20. januára nasťahuje aj jeho manželka Jill (69). Je to mimoriadne zaujímavá žena, ktorá má na svojho manžela veľký vplyv a dokázala ho aj fyzicky ochrániť pred agresormi.

Vlastným telom

Jill je rozhodne milujúca manželka, ktorá v prípade potreby dokáže odvážne zastúpiť aj bodyguarda. Dokázala to v marci počas predvolebného mítingu Joe Bidena v Los Angeles, keď na pódium vtrhli agresívni demonštranti.

Bodyguard okamžite odtiahol jedného protestujúceho, ale vzápätí sa objavil ďalší. V tej chvíli Jill neváhala a vlastným telom začala brániť svojho manžela pred možným útokom. Jej odvážna akcia je zachytená na videu.

Je sympatické, do akej miery chce Jill Biden zostať normálnou pracujúcou ženou, aj keď už bude zastávať funkciu prvej dámy. Je totiž učiteľka na vysokej škole a tvrdí, že jej práca ju úplne definuje.

„Byť učiteľkou nie je to, čo robím, ale to, čo som,“ uviedla budúca domáca pani Bieleho domu vo svojich memoároch z roku 2019.

Napokon, takéto dvojité fungovanie si už vyskúšala v minulosti, keď jej manžel Joe bol osem rokov viceprezidentom Baracka Obamu a ona bola druhou dámou USA. V memoároch vtipne spomína, ako sa „prezliekala do kokteilových šiat a lodičiek na školskom WC, alebo opravovala písomky na palube vládneho lietadla Air Force Two“.

Ako píše britský Telegraph, aj teraz v pozícii prvej dámy USA nechce opustiť svojich žiakov a bude ďalej učiť. Napokon, má aj doktorát z pedagogiky.

Sexi telo

Budúca prvá dáma má povesť veľmi milej a vtipnej ženy. Médiá ju zároveň označujú za jedného z najväčších podporovateľov politickej kariéry Joe Bidena, a dokonca vraj patrí medzi jeho kľúčových poradcov.

Nie vždy však bola nadšená z jeho odhodlania stať sa prezidentom USA. Britský portál Telegraph spomína pikantnú historku z roku 2004, keď sa vehementne postavila proti takýmto plánom. Keď jej manžela prišli osobne do ich domu presviedčať jeho priaznivci, aby kandidoval, Jill urobila niečo nečakané.

„Zrazu sa objavila v miestnosti len v bikinách a na bruchu mala napísané veľké NIE,“ píše portál.

Lenže potom vo voľbách vyhral George W. Bush a Jill vraj bola natoľko sklamaná, že týždeň chodila len v čiernom. „Keď napokon zanechala smútok z výsledku volieb, presvedčila svojho muža, aby kandidoval za prezidenta v roku 2008.“

Ako sa ukázalo, Joe Biden musel kandidovať niekoľkokrát, aby sa mu podarilo dostať do Bieleho domu v roku 2020. Rovnako tak sa musel opakovane uchádzať o ruku svojej manželky.

Pokľakol pred ňou až päťkrát, kým povedala áno. Dôvodom bola tragická rodinná minulosť Joe Bidena. Jeho prvá manželka tragicky zahynula spolu s malou dcérou a Joe zostal sám s dvomi malými synmi.

Jill si podľa vlastných slov chcela byť istá, že ich manželstvo vydrží do konca života a chlapci nebudú opakovane prežívať traumu zo straty matky. Zdá sa, že sa to podarilo, keď sú spolu už 43 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM