Aktualizované han Ostatné športy

To, čo dosiahla Vlhovej rivalka je OBDIVUHODNÉ! Shiffrinová je legendou, Petra tesne ŠTVRTÁ

Mikaela Shiffrinová sa v ženskom lyžovaní zapísala do histórie! Ako druhá osoba nežnejšieho pohlavia zaznamenala 82 víťazstiev vo Svetovom pohári.

Ilustračný obrázok k článku To, čo dosiahla Vlhovej rivalka je OBDIVUHODNÉ! Shiffrinová je legendou, Petra tesne ŠTVRTÁ
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v nedeľnom obrovskom slalome v slovinskej Kranjskej Gore a dosiahla 82. víťazstvo vo Svetovom pohári, ktorým vyrovnala ženský rekord krajanky Lindsey Vonnovej.

Zároveň si upevnila vedúce postavenie v celkovom poradí SP.

Slovenka Petra Vlhová skončila na štvrtom mieste, za Shiffrinovou zaostala o 1,07 sekundy. Od pódia ju delila iba desatina.

Skvelé preteky

Shiffrinová zvíťazila suverénne, keď zašla v oboch kolách najlepší čas. Druhá Talianka Federica Brignoneová stratila na víťazku 77 stotín, tretia skončila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,97).

Američanka tak vo veku 27 rokov vyrovnala Vonnovej zápis, absolútny rekord drží Švéd Ingemar Stenmark, ktorý vyhral počas svojej kariéry 86 pretekov SP.

„Pred druhou jazdou som bola nervózna. Všetci mi pripomínali, že mám šancu na rekord. Ja som chcela len dobre jazdiť. Nemôžem tomu uveriť. Podmienky boli výborné, tréneri mi pred 2. kolom hovorili, že sa dá naplno atakovať, tak som o to zabojovala,“ povedala pre televíziu FIS Shiffrinová, ktorá vybojovala 17. triumf v obrovskom slalome.

Ďalšie aktuálne témy

Vlhová zaostala za pódiom o desatinku
7
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM