Monika Hanigovská Zo Slovenska Magazín

Takúto krásu nájdeme na Slovensku: Ukrýva sa na neznámom mieste, FOTO

Pred nami sa musí ukrývať toľká krása! Vychutnajte si ju aspoň na fotkách!

Ilustračný obrázok k článku Takúto krásu nájdeme na Slovensku: Ukrýva sa na neznámom mieste, FOTO
15
Galéria

Na Slovensku máme doslovne čarovné miesta. Niektoré sú o to cennejšie, ak ostávajú takmer nedotknuté ľudskou rukou.

Fotograf Marek Zeleňák si jedno také nedávno vychutnal. Jedným dychom pre Dnes24 prezradil, že to bolo náhodné objavenie.

Je dobre ukryté

„Toto ďatelinové pole je na rozdiel od minulého roka ukryté ďaleko od obcí, miest a hlavných ciest v kopanických kopcoch,“ vraví Marek, ktorý našiel nevídanú krásu pri nedeľných potulkách. Utešené pole by sa malo nachádzať niekde medzi Malými Karpatami a Bielymi Karpatami na Myjavskej pahorkatine.

Prekvapilo ho to

Pred jeho očami sa naraz rozprestreli nádherne rozkvitnuté polia ďateliny purpurovej. „Bolo to super prekvapenie pre mňa ako fotografa,“ opísal nám prvé pocity z takéhoto nečakaného objavu.

A bolo sa skutočne na čo pozerať! Ďatelina v plnom kvete pripomína nekonečný koberec, ktorý je doslovne pastvou pre oči.

Napriek tomu, že je ďatelina purpurová určená na zelené hnojenie, stala sa už v minulosti magnetom pre vyhľadávačov fotiek.

Vedeli ste aj o tomto?

Len sa pozerajte

Vychutnajte si krásu rastlín bez ničenia. „Minulý rok sa práve tieto polia, nachádzajúce sa v tomto kraji hneď vedľa hlavnej cesty, stali terčom nájazdov davov ľudí, ktorí sa bezhlavo fotili a prechádzali doslova priamo v poli, a tým sčasti poničili túto krásu a úrodu. Ak niekte natrafíte na niečo podobné, buďte maximálne ohľaduplní k našej prírode a neničte ju,“ prosí fotograf na sociálnej sieti.

Dôkazom sú aj jeho spomínané zábery, pri ktorých nepotreboval šikovný fotograf zasahovať do prírody. Pozrite si s nami na doslovne prežiarené zábery z tohto miesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Všetko dôležité zo Slovenska

FOTO: Takáto krása musí byť pred Slovákmi ukrytá!
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM