Zo zahraničia

Takmer 150 pasažierov zažilo pred odletom ŠOK: Do Boeingu NARAZILI smetiari!

Keď sa lietadlo s pasažiermi na palube chystalo odštartovať, narazilo do neho smetiarske auto.

Ilustračný obrázok k článku Takmer 150 pasažierov zažilo pred odletom ŠOK: Do Boeingu NARAZILI smetiari!
Zdroj: X.com/Steve Forbes , X.com/Aviation Writer

Na letisku Greensboro v Severnej Karolíne došlo k nečakanej situácii. Takmer 150 cestujúcich sedelo na svojich miestach a čakali na odlet do texaského Dallasu.

Silná rana

V jednom momente sa však ozvala silná rana a lietadlo American Airlines sa zatriaslo. Informuje o tom server novinky.cz s odvolaním sa na Newsweek.

„Boli sme práve na palube, keď sme na niekoľko sekúnd ucítili veľmi silný otras a potom ešte ďalšie," povedala jedna z cestujúcich.

Poškodené krídlo

Na palube bol v tom čase aj basketbalový tréner Steve Forbes. „Novinka pre všetkých z nás, ktorí cestujú letecky. Sedím v lietadle v Greensboro a pripravujem sa na odlet. Lietadlo sa začne prudko triasť. Je to zemetrasenie? Nie, len smetiarske auto napálilo do lietadla,“ napísal na sociálnej sieti X.

Cestujúci si vzápätí všimli, že do Boeingu 737–800 narazilo zelené smetiarske auto a poškodilo krídlo, v ktorom zostal zakliesnený kus karosérie.

Pri incidente sa nikto nezranil. Pasažieri a posádka museli stroj opustiť. Let do Dallasu sa napokon uskutočnil s niekoľkohodinovým meškaním náhradným lietadlom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM