han Zo zahraničia

Svet sa má pripraviť na GLOBÁLNU katastrofu! Kedy sa tak stane podľa ruského politika?

V prípade, že USA a členské krajiny Severoatlantickej aliancie (NATO) dodajú Ukrajine zbrane, ktoré môžu ohroziť územie Ruska, čaká svet "globálna katastrofa", uviedol v nedeľu predseda dolnej komory ruského parlamentu Viačeslav Volodin

Ilustračný obrázok k článku Svet sa má pripraviť na GLOBÁLNU katastrofu! Kedy sa tak stane podľa ruského politika?
Zdroj: TASR/AP

Šéf Štátnej dumy a blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina na platforme Telegram ďalej dodal, že takýmito krokmi by sa argumenty proti použitiu zbraní hromadného ničenia stali „neudržateľnými“.

Podľa Volodina vedie podpora Ukrajiny zo strany Spojených štátov a NATO svet do „strašnej vojny“.

„Ak Washington a krajiny NATO dodajú zbrane, ktoré budú použité na útoky na civilné mestá a pokusy obsadiť naše územia, ako hrozia, povedie to k odvetným opatreniam s použitím silnejších zbraní,“ napísal.

Je to neudržateľné

Argumenty, že jadrové mocnosti predtým nepoužívali zbrane hromadného ničenia v lokálnych konfliktoch, sú podľa neho neudržateľné, cituje The Guardian. Dodal, že je to preto, lebo USA a NATO „nečelili situácii, v ktorej by bola ohrozená bezpečnosť ich občanov a územná celistvosť krajiny“.

V piatok sa 50 krajín dohodlo, že poskytne Kyjevu vojenskú techniku v hodnote miliárd dolárov vrátane obrnených vozidiel a munície potrebnej na zatlačenie ruských síl. Nemecko však čelí kritike spojencov kvôli neochote dodať tanky Leopard 2 na posilnenie bojovej kapacity Ukrajiny.

Ministri zahraničných vecí troch pobaltských štátov Lotyšska, Estónska a Litvy v spoločnom vyhlásení uviedli, že „vyzývajú Nemecko, aby teraz Ukrajine poskytlo tanky Leopard“. Tanky sú v držbe niekoľkých krajín NATO, ale na ich prepravu na Ukrajinu potrebujú krajiny súhlas Berlína.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM