rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V ruskej televízii sa vyhrážali útokom sa Slovensko!

Propagandista Solovjov v ruskej štátnej televízii vyhlásil, že osem krajín je legitímnym terčom pre ďalší ruský útok.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V ruskej televízii sa vyhrážali útokom sa Slovensko!
Zdroj: Twitter/Geraschenko

Moderátor a kremeľský propagandista Vladimir Solovjov v ruskej štátnej televízii vyhlásil, že osem krajín sa stalo legitímnym terčom pre útok Ruska. Medzi tieto štáty zahrnul aj Slovensko.

Vyhlásili ste nám vojnu

Niekoľko krajín oznámilo, že dodajú tanky Ukrajine. Podľa môjho názoru to znamená, že nám tieto krajiny vyhlásili vojnu," povedal Solovjov. Podľa neho Rusko nemá dôvod sa obávať, ale je načase zaútočiť.

Poliaci, Nemci, Slováci a ďalší podľa neho pochopia vážnosť situácie, až keď zažijú útok. „Až keď si uvedomia, že toto nie je sranda,“ zaznelo v televíznej diskusii.

Slovensko tanky nedodáva

Ruský propagandista pritom má nesprávne informácie. Slovensko síce pomáha Ukrajine s dodávkami vojenskej techniky, ale zatiaľ sa nechystá poslať do susednej krajiny tanky.

Minister obrany Jaroslav Naď zdôraznil, že o poskytnutí sovietskych tankov T-72 Ukrajine by sa dalo uvažovať až vtedy, keby za ne Slovensko získalo adekvátnu náhradu.

Podľa ruských propagandistov si štáty pomáhajúce musia uvedomiť, že to nebude bez následkov. „Musia za to náležite zaplatiť,“ odznelo v ruskej štátnej televízii.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM