rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Belfaste polícia zadržala Slováka podozrivého z vraždy ženy!

Na muža z Banskej Bystrice vydala slovenská polícia európsky zatykač koncom júna tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Belfaste polícia zadržala Slováka podozrivého z vraždy ženy!
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti v Severnom Írsku zadržali muža, ktorého polícia na Slovensku hľadá v súvislosti s vraždou pred deviatimi rokmi. „Vojtech Uríček zostáva vo väzbe, kým sa pripravujú právne úkony potrebné na vydanie do jeho domovskej krajiny,“ informuje Belfast Telegraph.

Slovenská polícia vydala európsky zatykač na podozrivého muža v júni tohto roka. Bližšie informácie o dôvodoch pátrania nezverejnila, podľa Belfast Telegraph je na Slovensku hľadaný „v súvislosti so smrťou ženy.

Bola to veľmi dobrá proaktívna operácia. Ukazuje naše odhodlanie vypátrať a zaistiť ľudí podozrivých z vážnych zločinov, ktorý sa pokúšajú ukryť pred spravodlivosťou,“ povedal hovorca polície v Belfaste.

Nesúhlasí s vydaním

Úríček zostáva vo väzbe, po tom, čo vyjadril nesúhlas s vydaním na Slovensko. Zadosť o vydanie vychádza „zo zatykača, ktorý slovenské úrady vydali 23. júna 2022 pre vraždu, ktorá sa odohrala v máji 2013,“ argumentoval pred súdom zástupca polície.

Súd nerozhodol o prepustení muža na kauciu. Podľa polície existuje veľké riziko, že by sa 45-ročný Slovák pokúsil o útek.

Belfast Telegraph pripomína, že vrahom na Slovensku hrozia vysoké tresty do 20 rokov vo väzení. Súdne pojednávanie bude koncom týždňa pokračovať.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM