TOS Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Slováka súdia pre VRAŽDU muža, ktorý bol v posteli s jeho EX

Mladý Slovák vinu popiera. Aké dôkazy má proti nemu obžaloba?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Slováka súdia pre VRAŽDU muža, ktorý bol v posteli s jeho EX
Zdroj: Facebook.com/Essex Police

Vlani v lete došlo v anglickom meste Chelmsford k vražde. 44-ročný muž bol dvakrát bodnutý do chrbta. Z vraždy obžalovali mladého Slováka Mareka (26), pričom k činu došlo v dome jeho bývalej partnerky. Súdne konania prebiehajú. Informuje o tom BBC.

Podľa spomínaného britského serveru Slovák na súde trval na tom, že na mieste činu v tú noc nebol a s obeťou sa nikdy nestretol.

Aké sú dôkazy?

Marek ďalej uviedol, že vzťah s jeho bývalou priateľkou skončil v máji.

„Podľa obžaloby jej ale opakovane písal správy, vykonával rôzne internetové vyhľadávania jej mena a odfotografoval bar, kde pracovala,“ uvádza BBC s tým, že na rukoväti noža (vražedná zbraň, pozn. red.) bola nájdená Slovákova DNA.

DNA a postoj obhajoby

Mohol byť nôž kontaminovaný jeho DNA už skôr, napríklad pred 3 mesiacmi, teda keď sa Slovák v dome bežne nachádzal? Podľa forenzného vedca, ktorý vystúpil na súde, je to nepravdepodobné, ale nie nemožné.

Podľa svedkyne obhajoby sa nedá vylúčiť možnosť, že za výsledkom DNA je sekundárny prenos, ak by rukoväť noža bola v kontakte s povrchom, ktorý obsahoval dostatočné množstvo DNA Slováka.

Ten na súde tiež uviedol, že nevedel o tom, že v dome sú počas horúceho júlového počasia dvere na terasu otvorené.

Podľa skôr zverejnených informácií sa v osudnú noc žena v posteli vedľa partnera prebudila, keď jej v tom čase už zranený povedal, že niekto je v dome. Následne však skolaboval a na následky zranení zomrel. Súd bude pokračovať.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM