rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Toto je PASCA na turistov v Bratislave: Tomuto miestu sa vyhýbajte! FOTO

V každej európskej krajine sú známe miesta, ktoré lepšie vyzerajú na papieri ako v realite. Slovensko nie je výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Toto je PASCA na turistov v Bratislave: Tomuto miestu sa vyhýbajte! FOTO
19
Galéria

Ak túžite byť tristo metrov nad Bratislavou a jesť drahé "autentické“ jedlo, je to vaše miesto. Len sa tam neukážte, ak používate invalidný vozík, pretože je neprístupné," opisuje portál Far & Wide jednu z najznámejších turistických atrakcií hlavného mesta Slovenska.

Známe UFO webstránka zaradila do zoznamu miest v štyroch desiatkach európskych krajín, ktorý by návštevníci mali radšej vynechať.

Európa je plná miest, ktoré by ste mali navštíviť. Ale je tu aj veľa miest, ktorým by ste sa mali za každú cenu vyhnúť,“ uvádza sa v článku.

Ak chcete lepší výhľad a trochu skutočnej slovenskej histórie, vyberte sa na Bratislavský hrad nad Starým Mestom,“ odporúča Far & Away. Nachádza sa v ňom múzeum a reštaurácia s tradičnými slovenskými jedlami.

Turistické pasce

Do zoznamu pascí na turistov, ktorým je lepšie sa vyhnúť, článok zaradil mnoho svetovo známych pamiatok a ikonických miest.

Napríklad chorvátsky Dubrovník, ktorý zaplavujú davy fanúšikov Hry o tróny, Eiffelovu vežu v Paríži či námestie Piazza Navona v Ríme.

Aj Veľká Británia je plná zahraničných návštevníkov a vecí, ktoré majú za cieľ získať ich peniaze, pričom ponúkajú minimálnu skutočnú hodnotu,“ myslí si autor článku.

V každom štáte sa dajú nájsť lepšie alternatívy k turistickým pasciam. „Nestojí to za to. Choďte na hrad. Areál je zadarmo a výhľad je pekný. (A výťah trochu… nevkusne zapácha),“ napísal po návšteve UFO jeden z cestovateľov.

Neprehliadnite:

Ufo v Bratislave
19
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM