MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Francúzi sa smejú zo stretnutia Matoviča s Macronom

Spoločná tlačovka slovenského premiéra a francúzskeho prezidenta v Paríži si vyslúžila spŕšku posmeškov. Uťahuje si z nich slovenská aj francúzska verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Francúzi sa smejú zo stretnutia Matoviča s Macronom
Zdroj: Facebook.com/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Premiér Igor Matovič sa v stredu v Paríži stretol na oficiálnej návšteve s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. História si z tohto stretnutia zrejme zapamätá najmä bizarnosti, ktoré ho sprevádzali na oboch stranách.

Nosič dáždnika

Slovenský aj francúzsky internet si okamžite začal robiť žarty zo stretnutia oboch politikov. Každá strana si však všíma počínanie svojho vlastného politika, ktoré bolo naozaj neobvyklé…

„Táto návšteva sa stala divadlom, v ktorom sa odohrala nevídaná scéna. Videli sme prezidenta republiky ako nosiča dáždnika,“ píše francúzsky portál RT France.

Zdôrazňuje, že niečo také vo Francúzsku ešte nevideli. Keď počas spoločného vystúpenia pred novinármi začalo pršať, personál Elyzejského paláca priniesol svojmu prezidentovi dáždnik.

E. Macron ho však iniciatívne vzal a po celý čas ho držal nad hlavou Igora Matoviča. Opakovane poslal preč svojich ľudí, ktorí mu chceli pomôcť a dáždnik podržať.

Čitatelia RT France to okamžite využili na kritiku svojho prezidenta, ktorý v krajine dlhodobo stráca popularitu.

„Konečne niečo, čo mu naozaj ide. Nemal by robiť nič viac, len držať ten dáždnik. História si zapamätá, že pri tej príležitosti držal dáždnik. Ľutujem Francúzsko!“ predháňali sa Francúzi vo svojich reakciách.

Niektorí zlomyseľne s úškrnom poznamenali, že to vyzerá, akoby sa Macronovi slovenský premiér páčil. Iní špekulujú, že sa mu tým chcel zalíškať, pretože sa plánuje uchádzať o funkciu predsedu Európskej rady, kde sa mu zíde hlas z každej krajiny.

Matovičov zostrih

Na Slovensku sa zasa strhla vlna pohoršenia z toho, čo Igor Matovič na spoločnej tlačovke s Macronom rozprával. Nenechal si utiecť príležitosť verejne sa pochváliť, ako ho pred cestou ostrihala jeho 11-ročná dcéra.

Premiér si toto spestrenie tlačovky v Paríži nepochybne pripravoval, lebo už vopred na Facebooku odkazoval „múdrosráčom“, že si z ich pohoršenia nič nerobí.

Francúzsky prezident počúval slovenského premiéra po celý čas s úsmevom. Keď skončil, tak mu poďakoval za „jednoduchosť a priamočiarosť.“

Ktovie, či pán Elyzejského paláca tuší, že mu v OĽaNO skomolili meno. Hnutie vysielalo spoločnú tlačovku z Paríža naživo a v popise uviedlo chybné meno francúzskej hlavy štátu, ako sme vás už o tom informovali tu.

Najprv to bol Emmanuel Marcin, potom Emmanuel Macronana a až na tretí pokus sa trafili do správneho priezviska.

Déclaration du Président Emmanuel Macron avec le Premier ministre de la République de Slovaquie, Igor Matovič.

Posted by Élysée – Présidence de la République française on Wednesday, February 3, 2021

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM