rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ďalšia automobilka zvažuje výrobu elektrických áut na Slovensku

Taliansky Fiat chce od roku 2027 v Európe produkovať už len elektrické automobily. Medzi možnými výrobnými závodmi koncernu sa spomína aj slovenský.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ďalšia automobilka zvažuje výrobu elektrických áut na Slovensku
Zdroj: Pixabay / Luis Wilker

Talianska automobilová značka Fiat nedávno potvrdila, že sa naďalej sústredí na výrobu cenovo dostupnejších modelov, ale s elektrickým motorom. Podľa niektorých zdrojov by sa ich výroba mohla spustiť aj na Slovensku.

Podľa neoficiálnych správ by sa medzi elektrickými modelmi mali objaviť aj Fiat 600 and Multipla,“ informujú automobilové magazíny. Nemecký Auto Motor und Sport uvádza, že medzi ich možnými výrobcami je aj fabrika v Trnave.

Od roku 2021 je Fiat súčasťou koncernu Stellantis, pod ktorý patria aj francúzske značky Peugeot a Citroën. Tie sa už roky vyrábajú v závode pri Trnave, čo je „hlavným dôvodom špekulácií o možnom rozšírení výroby o modely Fiatu.

Iba elektrické autá

Výrobný závod v Trnave má pri nových modeloch konkurenciu vo viacerých európskych krajinách. Koncern má výrobné fabriky napríklad v Turecku alebo v Poľsku.

Do roku 2027 sa Fiat v Európe chce stať čisto elektrickou automobilkou. V nasledujúcich piatich rokoch preto postupne spustí výrobu viacerých nových modelov,“ informujú nemecké médiá.

Na Slovensku v súčasnosti vyrábajú automobily štyri svetové koncerny. Pribudne k nim Volvo, ktoré na východe Slovenska preinvestuje 1,2 miliardy eur a postaví fabriku na výrobu elektromobilov novej generácie.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM