Zo Slovenska

Stretnutie pápeža a prezidentky: Na osobný rozhovor dostala "nadpriemerný čas"

Po osobnom stretnutí bude nasledovať stretnutie Svätého Otca s úzkou rodinou Čaputovej v Zelenom salóne Prezidentského paláca.

Ilustračný obrázok k článku Stretnutie pápeža a prezidentky: Na osobný rozhovor dostala "nadpriemerný čas"
35
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v pondelok ráno v Prezidentskom paláci stretla s pápežom Františkom. Svätý Otec pricestoval na Slovensko po osemnástich rokoch.

Stretnutie s rodinou

Čaputová sa spoločne s pápežom presunula na stretnutie medzi štyrmi očami do zlatého salóna v Prezidentskom paláci. Prítomný tam bude aj tlmočník, pretože Čaputová bude počas schôdzky hovoriť v slovenskom jazyku a pápež v talianskom. Obvykle je na osobný rozhovor so Svätým Otcom vyhradených 15 minút, hlava štátu však dostala „nadpriemerný čas“. Nasledovať bude stretnutie Svätého Otca s úzkou rodinou Čaputovej v Zelenom salóne Prezidentského paláca.

Pápež spolu s prezidentkou vystúpia na stretnutí s príhovormi. Na podujatí, ktoré sa uskutoční po oficiálnom uvítacom ceremoniáli, sa zúčastní približne 500 pozvaných hostí zo všetkých sfér politického a spoločenského života.

Pápež František bude na návšteve Slovenska do 15. septembra. Zavíta okrem Bratislavy aj do Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s predstaviteľmi verejného života, ako aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Prečítajte si aj

Prezidentka sa stretla s pápežom Františkom v Prezidentskom paláci
35
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM