Kristína Kožiaková Regióny

Státisíce klikov na YouTube a Čiernohronská železnička je razom v kurze: Odrazí sa to v návštevnosti našej atrakcie? FOTO

Svetovými médiami preletelo video o Čiernohroskej železničke na futbalovom ihrisku. Videl ho už asi každý. Nás zaujímalo, ako tento virál zaregistrovali prevádzkovatelia obľúbenej atrakcie nášho regiónu a prípadne, či si od neho niečo sľubujú.

Ilustračný obrázok k článku Státisíce klikov na YouTube a Čiernohronská železnička je razom v kurze: Odrazí sa to v návštevnosti našej atrakcie? FOTO
Zdroj: TASR

„Áno, evidujeme zvýšenie záujmu pri všetkých menovaných komunikačných prostriedkoch. Video má už údajne niekoľkomilónovú sledovanosť,“ reagovala Mária Bílková na otázku či zaznamenala železnička zvýšenie počtu záujemcov, ktorý bažia po informáciách o železničke alebo zvýšenie počtu telefonátov či klikov na ich stránku. Reakcie malo vyvolať ešte stále aktuálne video o vláčiku, ktorý ide priamo cez futbalové ihrisko.

Sezóna 2015

„V sezóne 2015 sme zaznamenali opäť nárast návštevníkov, ktorý bol do istej mieri spôsobený priaznivým počasím a migračnou krízou.“ rozpráva o celkom úspešnej sezóne a dodáva, že na zimu plánujú klasické jazdy počas sviatkov (Mikuláš, Vianoce, Silvester, Traja králi a pod.), jarných prázdnin a zimné výlety v spolupráci s Klastrom Horehronie. Na Čiernohronskej železničke sa prídu povoziť prevažne slovenské rodiny s deťmi. No skladba cestujúcich je naozaj rôznorodá.

„Už druhý rok sme obľúbenou destináciou pre Izraelcov, ale tradične k nám chodí veľa Čechov, Maďarov a nemecky hovoriacich turistov. Tento rok sme mali exotických návštevníkov z Argentíny, Kanady, Austrálie ale aj Číny a Japonska.“ prekvapuje nás Bílková.

Na Čiernohronskej železničke sa môžete stať aj rušnovodičom

Medzi časté požiadavky od cestujúcich patria jazdy na rušni a preto železnička organizuje „Letnú školu parných rušňovodičov“. „Zvláštnosťou je, že najšikovnejšími rušňovodičmi pod dozorom sú často malí chlapci,“ prezrádza. Veľmi obľúbené sú „zbojnícke prepady vlaku“ zbojníkmi z folklórnej skupiny Kýčera. Podľa Bílkovej sa stalo takmer pravidlom, že vlak pri vypravovaní na trať výpravca vypravuje s fúrou malých „výpravcov“ z radov cestujúcich. „Toto sa deje hlavne počas dňa Dňa bez sprievodcov, ktorého už 4. ročník bol veľmi vyhľadávaným. Naši sprievodcovia prezlečení v maskách filmových hviezd, zločincov, princezien "deorganizujú“ dopravu a každé dieťa pri uhádnutí postavičky, ktorú znázorňujú, dostane sladké prekvapenie," na záver dodala Bílková.

Foto: CHZ

Unikát na Čiernom Balogu: Lokomotíva na ihrisku primo počas zápasu
1
Galéria
Čiernohronská železnička sa premáva po ihrisku
4
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM