TOS Lifestyle

Stačí tomu venovať len 15 minút denne: TAKTO bojovali proti CELULITÍDE už staroveké Číňanky

Celulitída postihuje približne 85 percent žien nad 20 rokov. A nielen tie s nadváhou. Ako proti nej účinne a bez výdavkov bojovať?

Ilustračný obrázok k článku Stačí tomu venovať len 15 minút denne: TAKTO bojovali proti CELULITÍDE už staroveké Číňanky
Zdroj: Pexels.com

Celulitída môže súvisieť s hormonálnymi poruchami, nesprávnym stravovaním či nedostatkom fyzickej aktivity, ale môže mať aj genetický základ.

Najčastejšie sa objavuje na stehnách, zadku a bruchu, no môže sa vyskytnúť aj na lýtkach, rukách a chrbte. Ide najmä o ženský problém, avšak postihuje aj asi dve percentá mužov.

Je chybnou domnienkou, že celulitída postihuje len ľudí s nadváhou, resp. obezitou. Bojuje s ňou veľa štíhlych žien a v niektorých prípadoch dokonca už aj tínedžerky.

Nie je nebezpečná, ale…

Medzi základnými faktami o celulitíde treba spomenúť aj to, že nie je nebezpečná. Aj keď môže byť príznakom chorôb, najmä hormonálnych. Každopádne, každá sa jej chce zbaviť.

Aj keď s celulitídou sa teda nebojuje zo zdravotných dôvodov, nevyzerá to esteticky. A to, že ženy nemajú radi celulitídu, vie veľmi dobre aj kozmetický priemysel a na trhu existuje množstvo kozmetických prípravkov, ktorých výrobcovia sľubujú jej odstránenie.

Známe sú tiež špeciálne prístroje a procedúry, ktoré redukujú alebo dokonca odstraňujú „pomarančovú kôru“. Je tu však ešte jedno riešenie, domáce a teda oveľa lacnejšie.

Kefa dokáže zázraky

Ako približuje server kobieta.onet.pl, ide o trenie a masírovanie tela kefou s prírodnými štetinami, postup známy už v starovekej Číne. Kefa je pritom jediný výdavok. Vlákna kefky pri ošetrení otvárajú póry v pokožke, zlepšujú jej stav a pomáhajú zbaviť sa toxínov z tela.

Táto domáca procedúra pozostáva z jemných kruhových a širokých pohybov v smere hodinových ručičiek. Začnite chodidlami a pomaly postupujte po celom tele, s výnimkou tváre. Na miestach, kde je pokožka hrubšia, môžete trochu silnejšie pritlačiť. Na záver sa odporúča studená sprcha a naolejovať pokožku.

Pozor si treba dávať pri vyrážkach, infekciách, ranách, pľuzgieroch či pri spálenej pokožke.

Vďaka tejto procedúre, ktorá by mala byť súčasťou každodennej rutiny, odstraňujete odumreté časti pokožky, vďaka čomu je hladšia a jemnejšia. Má tiež relaxačný účinok na celé telo, znižuje napätie a zlepšuje krvný obeh.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM