Magazín

Uznávaný český režisér si dal spraviť PRSIA: Bude z neho žena! POZRITE sa na fotky

Z muža sa stáva žena. Tak sa dá stručne a jasne opísať to, čo sa deje v tele Daniela, teda už Daniely Špinar.

Ilustračný obrázok k článku Uznávaný český režisér si dal spraviť PRSIA: Bude z neho žena! POZRITE sa na fotky
6
Galéria

Český režisér a bývalý riaditeľ Činohry Národného divadla Daniel Špinar sa v minulosti nebál verejnosti priznať, že je gej, no mnohých nateraz prekvapil. Umelec sa cítil byť dlhšie ženou a rozhodol sa, že podstúpi premenu. Dnes vystupuje ako Daniela Špinar, ktorá vyvrátila domnienku, že to len akýsi rozmar.

Ukázala svoju ženskosť

Pred niekoľkými dňami ukázala na Instagrame svoju fyzickú ženskosť – na snímke poodhalila prsia a zanechala dôležitý odkaz. „Grow and Pain,“ píše pod fotkou, čo môžeme voľne preložiť ako „rast a bolesť,“ a pridala hashtagy ako mybody, translife, bodychanges, transition, estrogen.

Zbadal ženu a pochopil, že to chce tiež

Daniela Špinar v závere roka vystúpila v Show Jana Krausa, kde porozprávala viac. „Dvadsať rokov som žila ako vyoutovaný (verejne priznaný, pozn. red.) gej, a potom som vlastne jedného dňa išla po ulici do práce a videla som šťastne zamilovaný pár a prišla mi do hlavy myšlienka, že som žena.“

„Pozerala som na tú ženu, to je všetko, po čom som vždy túžila, len som v sebe potlačila,“ vyrozprávala sa o momentoch zlomu svojej identity a dnes priznáva, že od tohto momentu ju mesiac sprevádzali slzy. Neskôr však smútok vystriedal radosť, pretože si uvedomila, kto je a že „s tým môže ísť von“.

Článok pokračuje pod fotkou.

Už malý bol ako dievčatko

No režisérka v sebe pociťovala inakosť už v útlom detstve. „Myslím si, že deti úplne rozumejú svojmu genderu, aj keď tomu konceptu nechápu. Bola som prototyp dievčaťa. Samozrejme, v tej dobe boli 80-te roky, kresťanská rodina a oni všetci – rodina, okolie, škola – ma formovali do chlapca, pretože som pohlavím bola chlapec.“

„Mám takú teóriu, že trans ľudia sú dokopy žena aj muž,“ vysvetlila a pripomenula známu vetu „narodiť sa v nesprávnom tele.“ „Môj mozog je nastavený žensky a moje telo má mužské rysy, plus testosterón. Vlastne je lepšie zmeniť to telo, pretože hlava sa zmeniť nedá,“ povedala režisérka.

Mení sa jej celé telo

Teraz prechádza hormonálnou liečbou a podľa jej slov to bude trvať približne rok až dva: „Potom prichádza tá finálna operácia, ak ju človek skutočne chce.“ Daniela je momentálne 9 mesiacov na hormónoch.

„Telo sa dá veľmi (hormónmi – poz. red. ) sformovať. Estrogén urobí veľa, samozrejme testosterón napáchal už veľa (škody – poz. red.) veľa vecí na mojom tele, ale stále sa s tým dá niečo robiť. Čím mladší začnete, tým to skončí lepšie,“ povedala režisérka.

Daniela Špinar momentálne prežíva druhú pubertu, pretože podľa jej slov takto hormóny pracujú. „Teraz som pol roka vlastne pätnástka,“ vyznala sa spokojne. Ako vidieť, svoju ženskosť si náležite užíva a žiari šťastím. Zamilovala si topánky na podpätkoch a dámske šperky.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zmena v živote českého režiséra
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM