Krimi

PRVÉ slová Valentína po vražde Eriky: Zabil som "gadžiku", priznal sa kamarátovi

Jeden zo svedkov mal vo svojej výpovedi uviesť, že obvinený Valentín ho po vražde sestričky Eriky navštívil. Bol opitý a v ruke mal ešte zakrvavený nôž.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ slová Valentína po vražde Eriky: Zabil som "gadžiku", priznal sa kamarátovi
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Osemnásťročný Valentín H., ktorý je obvinený z novoročnej vraždy v Michalovciach, údajne stihol po ohavnom čine navštíviť viacerých ľudí. Informuje o tom portál zoznam.sk na základe svedeckých výpovedí.

„Podľa svedkov, ktorí vypovedali na súde, bol v osudný deň opitý a k skutku sa mal priznať. Dokonca im povedal, že zabil “gadžiku”,“ píše zoznam.sk.

Prečítajte si tiež

Vedeli, že to urobil

Brutálna vražda, ktorá otriasla Slovenskom, sa odohrala 1. januára. Len 18-ročný Valentín mal nožom priamo na ulici dobodať 46-ročnú Eriku, ktorá si krátko pred smrťou vyberala peniaze z bankomatu.

Pár dní po vražde mala na súde vypovedať osoba, ktorú Valentín po skutku údajne navštívil. „V ruke mal ešte zakrvavený nôž a bol pod vplyvom alkoholu. Svedok taktiež poznamenal, že okamžite tušil, že brutálnym vrahom je on. Spoznal ho podľa medializovaných videí. Valentín podľa svedka uviedol, že zabil „gadžiku“, „prebil jednu pani,” vyplýva z výpovede,“ uvádza portál.

K brutálnej vražde sa mal priznať aj ďalšej osobe, ktorá tvrdí, že Valentín za ňou prišiel opitý a povedal jej, že niekoho zabil. Okrem toho jej mal ukázať aj nôž, ktorý bol celý od krvi. Valentín sa mal priznať, že krv, ktorou je postriekaný, nie je jeho.

Nevedel, koho dopichal

To nie je všetko. Ešte 1. januára, teda v deň vraždy, mal navštíviť ďalšieho svedka, ktorý tiež vypovedal. Obvinený mu mal povedať, že „niekoho dopichal, že nevie či to bol chlap alebo žena, že tomu sám neverí čo spravil,“ uvádza zoznam.sk.

"Následne sa obvinený vyzliekol a začal páliť svoje oblečenie v peci, botasky, rifle a vetrovku. Keď dával zo seba veci dole všimol si, že má nožík, taký nožík mal doma, ale nevedel to potvrdiť. Na nožíku krv nevidel,” pokračuje portál.

Následne mal Valentín svedkovi začať rozprávať, že zobral nejakú pánsku peňaženku, vodičský preukaz, nejaké platobné karty či iné doklady. „Podľa priateľa zavraždenej Eriky O. sa malo pravdepodobne jednať o jeho peňaženku čiernej farby, ktorú ráno doma nenašiel,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

FOTO: Mladíka obvineného z vraždy Michalovčanky na súd previezli kukláči
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM