Zo zahraničia

ŠOK po otvorení listu: Vláda muža informovala, že je MŔTVY! Musel dokázať opak!

Úrady niekedy dokážu narobiť poriadne vrásky na čele. Extrémny prípad musel riešiť muž, ktorého jediným listom vyhlásili za mŕtveho.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK po otvorení listu: Vláda muža informovala, že je MŔTVY! Musel dokázať opak!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

48-ročný Mark Cusack z Veľkej Británie ostal poriadne zaskočený, keď si prečítal list od britského ministerstva práce. Informovali ho o jeho vlastnom úmrtí. Po tejto informácii navyše ostal bez čísla národného poistenia a nemohol ani odviesť dane.

Potvrdenie, že žije

Bývalý člen mestskej rady z Hungerfordu v grófstve Berkshire začal okamžite konať. Vybral sa preto za svojim obvodným lekárom. ”Musel som ísť k svojmu všeobecnému lekárovi, aby mi potvrdil, že som skutočne nažive,” cituje slová nešťastného Brita portál Daily Star.

Lekár mu mal napokon vystaviť potvrdenie, v ktorom napísal: ”Píšem ako všeobecný lekár uvedeného pána. Môžem potvrdiť, že som s ním dnes osobne hovoril a je nažive.”

Prečítajte si tiež

Náročné dokazovanie

Mark už v minulosti riešil krádež vlastnej identity, a tak tentoraz poslal podnet britskému národnému centru pre boj s kyberzločinmi a podvodmi (Action Fraud). Cusack dodáva, že aj keď sa jeho prípad môže zdať zábavný, nie je to tak. Dokazovanie úradom, že ste nezomreli, prináša poriadne komplikácie a je náročné.

Ďalším problémom bolo, že o jeho údajnom úmrtí už bola informovaná aj radnica, čo celý prípad byrokratickej nočnej mory ešte viac skomplikovalo.

”Naozaj by som nikomu neprial, aby sa ocitol v situácii, keď zrazu “zomrie”, najmä nie niekomu, kto má zdravotné problémy alebo je v zraniteľnej situácii. Žiaľ, vrátiť všetko nie je také jednoduché ako zatelefonovať alebo napísať list,” dodal Mark Cusack.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM