Rastislav Búgel Zo zahraničia

SMUTNÉ správy po tragickej zrážke vlakov v Pardubiciach: Medzi zranenými sú aj SLOVÁCI

V Pardubiciach sa rýchlik smerujúci do Košíc zrazil s nákladným vlakom. Nehodu neprežilo niekoľko ľudí. Medzi zranenými cestujúcimi sú aj Slováci.

Ilustračný obrázok k článku SMUTNÉ správy po tragickej zrážke vlakov v Pardubiciach: Medzi zranenými sú aj SLOVÁCI
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Medzi zranenými po nočnej zrážke vlakov v českých Pardubiciach sú s veľkou pravdepodobnosťou aj občania Slovenskej republiky. Pre TASR to uviedli z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR s tým, že zatiaľ nemajú potvrdené informácie o národnosti obetí.

„Náš zastupiteľský úrad v Českej republike je v súvislosti s tragickou zrážkou vlakov pri Pardubiciach v aktívnom kontakte s príslušnými zložkami,“ doplnil rezort.

Nemocnica to potvrdila

Dohady napokon potvrdila hovorkyňa pardubickej nemocnice. „Áno, medzi pacientmi, ktorých sme prijali na ošetrenie v našej nemocnici po zrážke vlakov v Pardubiciach, sú aj Slováci,“ povedala pre Aktuality.sk Kateřina Semrádová.

To, koľko slovenských pacientov prijali a aký je ich zdravotný stav, zatiaľ potvrdiť nevedela.

Čo sa stalo?

K tragickej nehode došlo v stredu pred polnocou pri novej stanici Pardubice – centrum. Čelne sa tam zrazil rýchlik spoločnosti RegioJet, ktorý smeroval do Košíc, s nákladným vlakom.

Pri nehode zomreli štyria ľudia a najmenej 27 sa ich zranilo. Príčiny nehody vyšetruje polícia a Drážna inšpekcia. Dopravu na železničnej koridorovej trati v ČR vo štvrtok ráno čiastočne obnovili. Diaľkové spoje smerujúce aj na Slovensko môžu mať počas dňa meškanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Tragická zrážka rýchlika s nákladným vlakom
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM