Aktualizované Správy Zo zahraničia

Smrtiaci VÝBUCH v Istanbule: Rana zadunela na ulici plnej ľudí, na mieste sú MŔTVI aj ranení

Istanbulská Trieda nezávislosti je medzi návštevníkmi i miestnymi obyvateľmi veľmi obľúbená, nachádzajú sa na nej viaceré obchody a reštaurácie.

Ilustračný obrázok k článku Smrtiaci VÝBUCH v Istanbule: Rana zadunela na ulici plnej ľudí, na mieste sú MŔTVI aj ranení
Zdroj: YouTube.com/Reprofoto CNN

Najmenej 53 ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu na pešej zóne na Triede nezávislosti (Istiklal Caddesi) v tureckom meste Istanbul. Na mieste zomreli šiesti ľudia.

Smrtiaca explózia

Istanbulský guvernér Ali Yerlikaya v nedeľu na Twitteri informoval, že incident si vyžiadal aj obete na životoch. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Explózia sa odohrala v nedeľu o 16.20 h miestneho času (14.20 h SEČ). Video z incidentu zverejnené na sociálnych sieťach zobrazuje výbuch, plamene a ľudí, ktorí sa z pešej zóny snažia utiecť. Na ďalších záberoch z miesta explózie sú sanitky, hasičské autá a polícia.

Nateraz nie je jasné, čo výbuch spôsobilo, pripomína AP.

Istanbulská Trieda nezávislosti je medzi návštevníkmi i miestnymi obyvateľmi veľmi obľúbená; nachádzajú sa na nej viaceré obchody a reštaurácie, ktoré boli bezprostredne po výbuchu uzavreté.

Mohlo ísť o teroristický čin

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan odsúdil nedeľňajší výbuch na istanbulskej Triede nezávislosti a naznačil, že by mohlo ísť o teroristický čin. Pripustil, že osobou, ktorá aktivovala výbušninu, mohla byť žena. Dodal, že počet obetí explózie stúpol na najmenej šesť. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

Príslušné zložky pátrajú po páchateľoch, ktorí stoja za týmto podlým útokom,“ vyhlásil Erdogan na tlačovej konferencii. Podľa tureckého prezidenta by bolo nesprávne s určitosťou označiť explóziu za teroristický čin, aj keď „prvotné náznaky svedčia o terorizme“.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM