Zo Slovenska

Slovenský Hačiko? Svojho pána strážil až do poslednej chvíle

Pracovníci útulku spolu s políciou zachránili ľudský život. V nešťastnom príbehu so šťastným koncom chytí za srdce nekonečná láska medzi psom a svojím majiteľom.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský Hačiko? Svojho pána strážil až do poslednej chvíle
Zdroj: Útulok Nitra

V jednej z nitrianskych mestských častí žije čiastočne imobilný starší pán, ktorý je pravidelným zákazníkom miestnych potravín. Pozornosti pracovníčok obchodu neušlo, že muža už tretí deň nevideli.

Ako informoval Útulok Nitra, asistentky z potravín teda so žiadosťou o preverenie kontaktovali políciu.

„Keď hliadka prišla k domu, našla na dvore dvojicu strážiacich psov, ktorí bránili ich vstupu na pozemok. Rešpekt budil hlavne veľký, približne 50 kilogramov vážiaci pes. Požiadali nás teda o pomoc a odchyt havinov," informujú pracovníci útulku, ktorí sa už o niekoľko minút vybavení špeciálnym oblekom a odchytovými pomôckami pustili do práce.

Pohľad, z ktorého mrazí

Prvého menšieho psa už o malú chvíľu umiestnili do prepravky v aute. Veľký Cane corso však cez nezatvorené dvere vbehol do domu, kde štekal a vrčal.

„Na ten pohľad, ktorý sme zažili už veľakrát, si nikdy nezvyknete. Vstupujete do domu a na konci chodby vidíte ležať na zemi bezvládne telo majiteľa v neprirodzenej polohe. V mysli si vravíte: zase ďalší osamelý chudák, čo zomrel sám bez pomoci, len so svojimi psíkmi," píše nitriansky útulok.

Pracovníkom sa naskytol srdcervúci pohľad. „Veľký pes stále sedí vedľa svojho pána a bráni si ho do poslednej chvíle. V tom štekote a vrčaní, zrazu počujete z posledných síl tichý hlas majiteľa: ´Pomóc, tu som spadnutý. Prosím pomôžte. Nevládzem,´" opisujú udalosti pracovníci z útulku, ktorí nezaváhali ani sekundu a bez ohľadu na riziko vyrazili na pomoc.

„Havino zaistený na odchytovej vôdzke a policajt za mnou kričí na kolegov. Ten pán žije, rýchlo RZP! Odchyteného psíka nakladáme do prepravky. Keďže pôsobíme aj ako dobrovoľní hasiči a záchranári vraciame sa dnu, či netreba nejako pomôcť," pokračuje útulok v opise záchrannej akcie.

Chlpáči na prvom mieste

Na mieste už bezvládnemu mužovi pomáhala dvojica policajtov. Podľa vlastných slov spadol a už sa nedokázal postaviť a privolať si pomoc. Bez jedla a vody tak na zemi čakal na svoj osud. O prvú pomoc sa následne postarali záchranári.

Aj napriek svojmu nepriaznivému zdravotnému stavu sa mal pán stále pýtať na svojich psov.

Chcel vedieť, čo je s nimi a kde sú. Pracovníci útulku ho ubezpečili, že ich odchytili a postarajú sa o nich, pokiaľ sa jeho zdravotný stav nezlepší.

„Jeden z množstva podobných prípadov, pri ktorých sme v minulosti pomáhali. Tento sa skončil šťastne, majiteľa sme našli živého a pomoc prišla včas. V tých predchádzajúcich prípadoch, žiaľ, nie… Niekedy stačí naozaj tak málo…všímať si svoje okolie a hlavne osameložijúcich ľudí," dodáva Útulok Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

‼️🆘 ️Včera sme sa spolu s políciou podieľali na záchrane ľudského života. Veľa nechýbalo a mohlo sa to skončiť tragicky....

Posted by Útulok Nitra on Thursday, June 17, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM