Zo Slovenska

Slovenskom sa ženú silné búrky: Pod vodou je ďalšia obec, VIDEO

Intenzívne búrky sa tiahnu od Zlatých Moraviec až po Bardejov. Vytopilo aj ďalšiu obec, tentokrát na juhu Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskom sa ženú silné búrky: Pod vodou je ďalšia obec, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Odťahová služba Nové Zámky

Slovensko aj v pondelok 22. augusta sužujú silné búrky sprevádzané intenzívnym dažďom. Okrem toho prinášajú aj mimoriadne množstvo bleskových výbojov. Doteraz podľa iMeteo.sk udrelo na našom území vyše 25-tisíc bleskov.

„Búrky priniesli za posledných 6 hodín okolo 40 mm zrážok, lokálne aj viac. Najviac zrážok za posledných 6 hodín spadlo v obci Gbelce, kde zrážkomerná stanica zaznamenala až 82,1 mm zrážok,“ uvádza iMeteo.sk.

Prečítajte si tiež

Potopa na hlavnom ťahu

Prívalový dážď skomplikoval situáciu v obci Nová Vieska v okrese Nové Zámky. Voda vo večerných hodinách zaplavila hlavný ťah.

Množstvo vody spôsobilo komplikácie v doprave, pričom okrem ciest sú v oblasti zaplavené aj okolité polia a priľahlé chodníky. Prívalové povodne však naďalej hrozia na viacerých miestach Slovenska.

Zrážky sa podľa portálu presúvajú na stredné Slovensko a zasiahnu aj západ nášho územia. „Búrky však pomaly strácajú na intenzite, znižuje sa aj ich blesková aktivita a postupne prejdú do dažďa,“ dodáva iMeteo.sk.

Búrlivo bude aj v utorok

Búrky hrozia aj v utorok 23. augusta. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahy prvého stupňa pre celé územie Slovenska.

Výstrahy platia v utorok od 12.00 do 23.00 h. Na celom Slovensku je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 – 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 – 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie udalosti

Aktuálne Nová Vieska

Posted by Odťahová služba Nové Zámky on Monday, August 22, 2022
Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM