Správy Zo Slovenska

Slovensko čaká výrazné OTEPLENIE: Neuveríte, koľko bude STUPŇOV!

V najbližších dňoch nás zasiahne vlna ešte teplejšieho počasia. Teploty sa budú šplhať tak vysoko, že môžu rozkvitnúť stromy.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko čaká výrazné OTEPLENIE: Neuveríte, koľko bude STUPŇOV!
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Snehová pokrývka sa v nadchádzajúcich dňoch bude zrejme postupne vytrácať. Slovensko čakajú mimoriadne teplé a slnečné dni.

Takéto počasie nie je na súčasnú ročnú dobu bežné. Oteplenie podľa iMeteo.sk. zapríčiní príliv veľmi teplého vzduchu až z oblasti Afriky.

Prečítajte si tiež

Denné teploty

„Nadchádzajúce dni sa oteplí natoľko, že mrznúť nebude ani v noci na severe a teploty budú výrazne nad hranicou dlhodobého normálu a je možné, že dokonca rozkvitnú niektoré stromy. Perióda veľmi teplého počasia by totiž na našom území mala pokračovať až do začiatku budúceho týždňa,“ priblížil portál o počasí.

Slnečné počasie nás čaká až do piatka. Denné teploty majú stúpať na +4 až +12 °C. Ešte v noci môže mrznúť.

Začne pršať

„V piatok by sa charakter počasia mal na našom území zhoršiť a čaká nás oblačné a upršané počasie. Kvapalné zrážky sa dokonca očakávajú aj na horách. Ak však očakávate ochladenie, tak vás sklameme,“ pokračuje iMeteo.sk.

Počas víkendu by malo dôjsť k ďalšiemu otepleniu, ktoré vyženie teploty až k +15 °C. Výrazné oteplenie sa týka aj severného Slovenska, kde sa treba pripraviť na výrazné topenie snehu a s tým súvisiaci vzostup vodných tokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM