han Šport

Slovenská SENZÁCIA spod piatich kruhov: Golfista Sabbatini berie striebro! FOTO

Tomu sa povie prekvapenie! V japonskom Tokiu sa oň postaral Rory Sabbatini, keď obsadil v golfovom turnaji druhé miesto. Pre slovenskú výpravu tak na olympiáde vybojoval tretí cenný kov.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská SENZÁCIA spod piatich kruhov: Golfista Sabbatini berie striebro! FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Rodákovi z Juhoafrickej republiky patrilo po 3.kole až 17. miesto s bilanciou 7 pod par. Svoj najlepší výkon si odložil na záverečné kolo, po ktorom mal bilanciu 17 rán pod par. Víťazný Američan Xander Schauffele zakončil turnaj s výkonom 18 pod par.

Nechýbalo veľa a Rory mohol mať zlato, veď Schauffele uspel len o jediný úder. O bronze dodatočne bojovalo sedem hráčov v rozstrele.

Famózny rekord

Sabbatini v 4. kole turnaja vytvoril olympijský rekord ihriska so skóre 10 pod par. Pre Slovensko vybojoval premiérový cenný kov v športe, ktorý sa pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro vrátil do olympijského programu po 112 rokoch.

„Ťažko sa tomu verí. Ráno sme si hovorili, že treba ísť do toho bez tlaku, nech sa Rory ide zabaviť. Ani v najdivokejších snoch sa nám nesnívalo, že by to mohlo dopadnúť takto. Golf je však nevyspytateľný. Vyjde vám jedno kolo a ste v boji o medailu. V sobotu hral podľa mňa Rory lepšie ako v piatok, no mal veľkú smolu. Povedali sme si, že pôjdeme do toho s chladnou hlavou a skúsime aspoň prvú desiatku. Pre nás je to obrovský úspech a zadosťučinenie. Veríme, že sme priniesli Slovensku radosť,“ tešil sa prezident Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Rastislav Antala pre RTVS.

Sabbatini získal pre slovenskú výpravu tretí cenný kov. Olympijskou šampiónkou sa vo štvrtok stala aj strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape, striebro zaznamenal v piatok vodný slalomár Jakub Grigar v K1.

Ďalšie aktuálne témy

Gratulácia od Čaputovej

Prezidentka SR Zuzana Čaputová zablahoželala golfistovi Rorymu Sabbatinimu k striebornej medaile, ktorú získal v nedeľu na olympijských hrách v Tokiu.

„Reprezentant Slovenska v 4. kole turnaja vytvoril olympijský rekord ihriska a vybojoval pre Slovensko ďalšiu striebornú medailu. Srdečne gratulujem a pozdravujem do Tokia všetkých slovenských športovcov a športovkyne,“ uviedla Čaputová na sociálnej sieti.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Slovensko má ďalšiu medailu z olympiády
9
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM