Monika Hanigovská Magazín

Slovenská pošta s revolučnou novinkou: JAPONSKÍ odborníci jej pomôžu ZEFEKTÍVNIŤ služby

Slovenská pošta ohlásila novinku. Nadviazala spoluprácu s japonskými odborníkmi. Tí jej majú pomôcť s optimalizáciou prepravnej siete. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Slovenská pošta s revolučnou novinkou: JAPONSKÍ odborníci jej pomôžu ZEFEKTÍVNIŤ služby
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/František Iván

Je možné, že čoskoro nespoznáme poštu? Japonsko, ktoré je vo svete známe ako priekopník techniky a inovácií si zoberie do hľadáčika našu poštu. Viac prezradila Slovenská pošta, a.s. v najnovšej tlačovej správe.

Na toto sa zamerajú

„Podpísaním spoločného dokumentu o spolupráci začiatkom marca 2023 sa na Slovenskej pošte, a.s., začal medzinárodný projekt, cieľom ktorého je vypracovanie štúdie pre optimalizáciu poštovej prepravnej siete a zefektívnenie prevádzky služieb v spracovateľských strediskách Slovenskej pošty po celej krajine,“ oznámila pošta.

Ako ďalej informuje, v rámci realizácie projektu japonskí odborníci vykonajú prieskum a cielené rozhovory so zamestnancami spracovateľských stredísk pošty v Bratislave, vo Zvolene, v Žiline, v Košiciach, v Nitre, v Trenčíne a na medzinárodných výmenných úradoch v Bratislava a v Košiciach.

Odporúčania aj návrh

„Na základe prieskumu a zistení využijúc dlhoročné odborné skúsenosti v danej oblasti, japonská strana vypracuje konkrétne návrhy a plán optimalizácie prepravných sietí Slovenskej pošty s ohľadom na prognózu vývoja početnosti listových a balíkových zásielok v nasledujúcich rokoch. Japonskí odborníci poskytnú Slovenskej pošte odporúčania jednotlivých krokov pri transformácii poštovej siete vrátane počítačovej simulácie navrhovaného modelu,“ opisuje v závere Slovenská pošta.

Redakcia Dnes24 oslovila Slovenskú poštu. Článok budeme v prípade nových informácií aktualizovať.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM