Správy Zo Slovenska

Slovákov zachvátila dovolenková HORÚČKA: Po pandémii sú ochotní MINÚŤ aj viac peňazí!

Slováci nielen viac cestujú, na dovolenku sú ochotní aj minúť viac peňaží. Čísla za posledné roky poriadne poskočili.

Ilustračný obrázok k článku Slovákov zachvátila dovolenková HORÚČKA: Po pandémii sú ochotní MINÚŤ aj viac peňazí!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Slováci cestujú podľa cestovných kancelárii viac ako pred pandémiou COVID-19. Dopyt po zájazdoch rastie dokonca oveľa rýchlejšie ako v susednej Českej republike.

Nechcú čakať

V porovnaní s januárom 2019 je dopyt po letnej dovolenke viac ako dvojnásobný.

„Na rozdiel od minulého roka klienti nechcú čakať s kúpou letných zájazdov. Tento trend je na Slovensku ešte výraznejší ako v susednej Českej republike. V Českej republike rastie dopyt v porovnaní s rokom 2019 približne o 15 %, na Slovensku je tempo viac ako dvojnásobné,“ hovorí Jan Bezděk, hovorca cestovnej kancelárie Fischer.

Top destinácie

Záujem o cestovanie sa odráža aj v tom, koľko sú klienti ochotní minúť na dovolenku. Priemerná cena sa v súčasnosti pohybuje okolo 900 EUR, čo je približne o 10 % viac ako v roku 2019.

„Z aktuálneho nákupného správania vyplýva, že Slováci uprednostňujú štyri až päť hviezdičkové hotely so stravovaním vo forme All inclusive, ubytovanie v rozmedzí od 8 – 12 dní počas letných prázdnin a v priemere sú ochotní zaplatiť 900 EUR na osobu,“ vysvetľuje Alica Šipošová, hovorkyňa cestovnej kancelárie Kartago Tours.

Najžiadanejšou destináciou je v súčasnosti s veľkým náskokom Turecká riviéra, za ňou nasledujú Tunisko, egyptská Hurghada, Rodos a prvú päťku uzatvára Bulharsko.

V predstihu

Zvýšený dopyt po dovolenkách potvrdila aj hovorkyňa cestovnej kancelárie Kartago Tours Alica Šipošová.

Výrazne sa zmenilo nákupné správanie klientov. V súčasnosti oveľa viac ako predtým, požadujú istotu a záruku, že s predčasným nákupom nič neriskujú. Práve preto siahajú po First Minute dovolenkách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM