Zo Slovenska

Slováci v núdzi dostanú pomoc od štátu: Prídu im balíčky s MÚKOU, ryžou či zubnou pastou!

Potravinové a hygienické balíčky by mali ľudia v núdzi dostať už v priebehu najbližších týždňov. Kto má na ne nárok?

Ilustračný obrázok k článku Slováci v núdzi dostanú pomoc od štátu: Prídu im balíčky s MÚKOU, ryžou či zubnou pastou!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Počas mesiacov marec a apríl 2023 po celom Slovensku rozdelí Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny 100-tisíc kusov potravinových balíčkov naplnených trvanlivými potravinami ako sú múka, ryža, cestoviny, cukor či strukoviny.

Ďalších približne 65-tisíc hygienických balíčkov bude obsahovať gél na pranie, saponáty, mydlo, čistiace prostriedky, zubnú pastu či šampón. Informovalo o tom Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.

Prečítajte si tiež

Kto balíček dostane?

„Táto forma pomoci je určená pre jednotlivcov, rodiny s deťmi, tiež dôchodcov, invalidov a ťažko zdravotne postihnutým ľudom, ktorí sú príjemcami pomoci v hmotnej núdzi a ocitli sa v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii, z ktorej sa nedokážu sami dostať vlastným pričinením,“ priblížil rezort práce.

Potravinové balíčky dostanú osoby žijúce v domácnostiach a osoby, ktorým je poskytovaná sociálna služba v zariadení sociálnych služieb bez poskytovania stravy.

Hygienické balíčky dostanú najmä rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktoré nemajú príjem zo zárobkovej činnosti.

„Koneční prijímatelia nemusia o balíky žiadať. Partnerské organizácie zabezpečia, aby sa k nim dostali,“ uvádza ministerstvo práce.

Pod hranicou chudoby

Podľa posledných údajov z roku 2021 bolo na Slovensku pod hranicou chudoby 17,6% detí do 18 rokov, 33,6% jednotlivcov s aspoň jedným dieťaťom (neúplné rodiny) a 36,3% rodín s tromi a viac deťmi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM