Zo Slovenska

Slováci nemusia vytiahnuť päty z domu: Ďalší reťazec spustí ONLINE nakupovanie potravín

Jeden z najväčších maloobchodných reťazcov pripravuje online nakupovanie potravín. Šikovnú službu spustí už o niekoľko týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Slováci nemusia vytiahnuť päty z domu: Ďalší reťazec spustí ONLINE nakupovanie potravín
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Už o niekoľko týždňov si budú môcť Slováci nakúpiť potraviny online od ďalšej maloobchodnej siete. Po Tescu spustí obľúbenú službu aj COOP Jednota. Informoval o tom portál tvnoviny.sk, podľa ktorého sa jednotlivé družstvá Jednoty do internetového predaja zapoja postupne.

Online nakupovanie potravín si Slováci obľúbili hlavne počas pandémie. Britský reťazec vtedy musel na Slovensku obmedziť množstvo aj hmotnosť objednaného tovaru a termíny donášky boli často zarezervované aj niekoľko týždňov vopred.

Zapájať sa budú postupne

„Aktuálne pripravujeme spoločný systém online nakupovania pre celú maloobchodnú sieť COOP Jednota, do ktorého sa postupne zapoja jednotlivé regionálne Jednoty,“ povedala pre tvnoviny.sk PR manažérka COOP Jednota Jana Kuklová.  

Prečítajte si tiež

Jednotlivé družstvá Jednoty by mali ponúkať buď vyzdvihnutie na predajni alebo donášku až domov. Podľa portálu by novú službu mal reťazec spustiť už počas apríla.

Spoločnosť si už nový systém vyskúšala. Od roku 2018 ponúkajú online nakupovanie niektoré predajne spadajúce pod spotrebné družstvo Žilina a Liptovský Mikuláš.

A čo Billa, Kaufland a Lidl?

Donášku potravín aktuálne v spolupráci so spoločnosťou Wolt testuje v dvadsiatich prevádzkach aj Billa. Možnosti spustenia donáškovej služby analyzuje aj Kaufland. Podľa tvnoviny.sk nad doručovaním potravín do domácností neuvažuje Lidl.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM