Zo Slovenska

Slnečné jarné POČASIE vystrieda teplotný ŠOK: Ochladiť sa môže o vyše 10 °C

Ešte pár dní si budeme na Slovensku užívať slnečné a teplé počasie. Koncom marca príde zmena.

Ilustračný obrázok k článku Slnečné jarné POČASIE vystrieda teplotný ŠOK: Ochladiť sa môže o vyše 10 °C
Zdroj: TASR

Na Slovensku prevláda slnečné jarné počasie. Najteplejšie bolo v utorok 21. marca na stanici Blahová, kde sa teplota dostala na +21,1 °C.

Aj v stredu teploty na niektorých miestach atakovali hranicu +20 °C. V Slovenskom Grobe bolo dokonca ešte teplejšie. Podľa najnovšej predpovede však slnečné a teplé počasie vydrží už len pár dní. Informuje o tom iMeteo.sk.

Prečítajte si tiež

„Aktuálne prevládajúce vysoké teploty sa udržia na našom území ešte niekoľko dní. K zmene by malo dôjsť počas víkendu, kedy cez naše územie postúpi studený front a s ňou súvisiaca tlaková níž, ktorá prinesie veľa zrážok,“ uvádza portál o počasí.

Ochladenie aj sneh

Víkendové ochladenie by malo byť len mierne a teploty by mali byť stále nad hranicou dlhodobého teplotného normálu.

K výraznejšej zmene počasia má dôjsť až počas budúceho týždňa. Maximálne teploty by sa už v pondelok 27. marca mohli prepadnúť o desať stupňov Celzia.

„Vyhliadka počasia avizuje, že nás čaká výrazné ochladenie, ktoré by mohlo priniesť sneh aj do nižších polôh,“ predpovedá iMeteo.sk.

Podľa predpovede sa budú teploty začiatkom budúceho týždňa pohybovať len do výšky 7 až 9° C. V noci bude aj mrznúť. Najnižšie nočné teploty môžu klesnúť na – 6 stupňov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM