Hokej

Slafkovský hodnotí zápas proti Kazachstanu: TOTO odkazuje "dvojtýždňovým" trénerom

Juraj Slafkovský si pred trestným strieľaním v zápase proti Kazachstanu spomenul na Petra Cehlárika. Slovenský krídelník rozhodol gólom piaty zápas Slovákov na MS v Helsinkách. V mixzóne po zápase zanechal aj štipľavý odkaz niektorým fanúšikom.

Ilustračný obrázok k článku Slafkovský hodnotí zápas proti Kazachstanu: TOTO odkazuje "dvojtýždňovým" trénerom
12
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejoví reprezentanti aj vďaka gólu Slafkovského vybojovali na MS vo Fínsku druhé víťazstvo, keď zdolali Kazachstan 4:3. Skóre otvoril v 13. minúte Andrej Kollár, no Kazachovia ešte v prvej tretine otočili skóre dvoma presnými zásahmi v presilovkách.

Boli pod stresom

V druhom dejstve však Slováci v priebehu piatich minút strelili tri góly.

O obrat sa postarali v päťminútovej početnej výhode Martin Fehérváry a Adam Liška, Slafkovský zvýšil na 4:2 z trestného strieľania. Paňukov v tretej tretine znížil na rozdiel jedného gólu, no Slováci si už víťazstvo udržali. „V tretej tretine sme boli sme pod stresom, ale máme tri body a hotovo,“ povedal Slafkovský.

Prečítajte si tiež

Mladý krídelník gólom potrestal faul Sagadejeva, ktorý ho nedovolene zastavil po individuálnom prieniku. Puk si dal najskôr do bekhendu a potom forhendovou strelou zakončil. Rovnakým spôsobom dal gól aj Peter Cehlárik na ZOH v Pekingu, po ktorom si Slováci vybojovali postup do semifinále.

Odkaz „trénerom“

„Spomenul som si pred nájazdom na Cehla ako dával behkend a forhend. Veril som, že to padne,“ priznal 18-ročný mladík.

Už v sobotu večer čaká Slovákov šiesty zápas na turnaji proti Taliansku, v ktorom chcú zopakovať triumf.

„V každom zápase chceme nadviazať na dobré veci a tri body sú cieľ aj proti Taliansku,“ povedal Slafkovský a na záver nechal odkaz: „Sme radi za toto víťazstvo. Všetci dvojtýždňoví tréneri sú šťastnejší a musia teraz hľadať, kde inde máme problém.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Kazachstan – Slovensko 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)
12
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM