han Hokej

ŠKANDÁL redaktorky RTVS na hokejových MS: Trénerku urazila otázkami, teraz to ĽUTUJE!

Spravila si hanbu a rieši ju celý hokejový svet. Ide o športovú redaktorku RTVS Barboru Žiačikovú, ktorá pri kladení otázok kanadskej trénerke nemeckého tímu poriadne prestrelila.

Ilustračný obrázok k článku ŠKANDÁL redaktorky RTVS na hokejových MS: Trénerku urazila otázkami, teraz to ĽUTUJE!
8
Galéria

Bývalá hokejistka Jessica Campbellová je prvou ženou v histórii svetových šampionátov, ktorá sa stala súčasťou realizačného tímu niektorého z mužstiev. V mužstve Nemecka zastáva funkciu asistentky trénera.

Slovenská športová redaktorka verejnoprávnej televízie Barbora Žiačiková sa podujala na rozhovor, no ako priniesol fínsky portál yle.fi, zvolila netypickú formu otázok. Niektorými totiž zašla priďaleko a kanadská trénerka sa cítila pohoršene.

Čo sa pýtala?

Barbora Žiačiková sa opýtala napríklad niečo v duchu: "ako sa taká atraktívna žena cíti v šatni medzi toľkými príťažlivými mužmi a či má k niektorému z nich bližšie“. „Možno sa vám niektorí muži páčia viac ako iní,“ naznačila reportérka.

Campbellová jej otázke, akoby spovedala škandalóznu celebritu, najprv celkom nerozumela, no potom sa zaskočene dívala na Slovenku, kam ňou mieri.

Tá svoju otázku aj zopakovala a namosúrená Kanaďanka svojsky odpovedala: „Toto je predsa moja práca. Tak ako hráči, tak aj ja máme profesionálny vzťah, nič viac tam nie je.“

Neskôr sa Campbellová posťažovala vedúcemu nemeckej výpravy a škandál RTVS bol na svete.

Ospravedlnila sa

Kauza sa dostala do médií, preto k tomu vydala RTVS stanovisko. Údajne išlo o otázky, ktoré mali byť použité v zábavnej relácii Citronáda, ktorú moderuje bývalý hokejista Richard Lintner.

„Sama Barbora Žiačiková je roky v podobnej pozícii, keď je obklopená mnohými mužmi – športovcami a zažíva tak rôzne – vtipné, ale aj extrémne nepríjemné situácie na vlastnej koži. V žiadnom prípade však pri rozhovore nešlo o akékoľvek osobné narážky či nebodaj útok v negatívnom zmysle,“ píše sa v stanovisku RTVS, ktoré priniesol portál omediach.com.

Aj samotná redaktorka sa už ku kauze vyjadrila. „Osobne ma úprimne veľmi mrzí celá vzniknutá situácia. Jessice sa hlboko ospravedlňujem a verím, že budem mať v najbližšom čase možnosť ospravedlniť sa jej aj osobne. Snažím sa robiť svoju prácu, ktorú milujem, najlepšie ako viem. Uvedomujem si, že v tomto kontexte to bola chyba, ktorá ma mrzí," uvádza RTVS vyjadrenie svojej redaktorky.

Ďalšie aktuálne témy

Redaktorka RTVS si poriadne zavarila
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM