Správy Zo Slovenska

Posledný záchvev ZIMY: Čaká nás ochladenie, dážď a teploty až do –5 °C!

Po dňoch plných slnečných lúčov príde zmena. Meteorológovia dokonca vystríhajú pred prízemnými mrazmi.

Ilustračný obrázok k článku Posledný záchvev ZIMY: Čaká nás ochladenie, dážď a teploty až do –5 °C!
Zdroj: Unsplash.com

V južnej polovici východného a časti juhu stredného Slovenska je potrebné do utorkového popoludnia rátať so zrážkami. Vo výstrahe, platnej do 17.00 hod., upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na možný zvýšený úhrn, ktorý môže spadnúť sčasti aj v dôsledku búrok.

Na stredu a štvrtok (26., 27. 4.) meteorológovia avizujú na väčšine územia SR, s výnimkou juhozápadu a juhovýchodu krajiny, riziko prízemného mrazu.

V nočných a skorých ranných hodinách stredy a štvrtka môže teplota vo výške 5 cm nad povrchom klesnúť na –3, vo štvrtok až na –5 stupňov Celzia.

„Očakávaný prízemný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu,“ dodáva SHMÚ.

Po slnečných a typicky jarných dňoch teda prichádza pomerne prudká zmena. Okrem mrazivých rán budú celkovo chladnejšie aj dni. Ako prognózuje portál iMeteo, v stredu (25. 4.) bude okolo 6 °C na severe, na juhu zas teploty sotva dosiahnu 15 °C. Stred týždňa dokonca môže priniesť aj sneženie, ale až od nadmorskej výšky tisíc metrov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM