Zo zahraničia

VIDEO: Rusi natočili POPRAVU zajatca, na ktorého kričali: Áno, si sviňa. Zomri, sviňa!

Rusi zastrelili chladnokrvne zajatca a všetko si to natočili! Video sa ako lavína šíri naprieč internetom. Zelenskyj a Jermak sľúbili odplatu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Rusi natočili POPRAVU zajatca, na ktorého kričali: Áno, si sviňa. Zomri, sviňa!
Zdroj: Twitter.com/Українська правда

Internetom sa začalo veľmi rýchlo šíriť video, na ktorom zrejme ruskí vojaci zastrelia bezbranného zajatca. Stane sa tak niekoľko sekúnd potom, čo zakričí: Sláva Ukrajine! Informuje o tom denník Ukrajinska pravda.

Na videu počuť, ako počas paľby kričia na zajatca so slovami: „Áno, si sviňa. Zomri, sviňa.“

Zelenskyj reagoval ostro

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na video zareagoval a vyzval, aby sa sa ľud nevzdal hesla: Sláva Ukrajine, a zároveň prehlásil, že nájdu tých, ktorý zajatca zastrelili. „Dnes sa objavilo video, na ktorom okupanti brutálne zabili bojovníka, ktorý im odvážne povedal do tváre: ‚Sláva Ukrajine!‘. Chcem, aby sme všetci spoločne a jednotne odpovedali na jeho slová: ‚Sláva hrdinovi! Sláva hrdinom! Sláva Ukrajine!‘ A vrahov nájdeme,“ vyhlásil na Facebooku.

Ruská úbohosť!

Na video zareagoval aj šéf kancelárie ukrajinského prezidenta. „Zavraždenie človeka, ktorý sa dostal do zajatia, je toho ďalší príklad. A tiež príklad ruskej úbohosti a slabosti. Za každý taký vojnový zločin príde odplata. Nikto sa pred ňou neschová,“ povedal Andrij Jermak na Twitteri.

Bojoval v oblasti Bachmut

Ukrajinska pravda upozornila, že nevie, kde bolo video natočené. No o slovo sa prihlásili Ozbrojené sily Ukrajiny: „Mŕtvym je podľa predbežných údajov vojak 30. samostatnej mechanizovanej brigády Tymofij Mykolajovič Šadura,“ prehlásili na Facebooku.

„Tymofij Šadura je považovaný za nezvestného od 3. februára 2023 po bojoch v oblasti mesta Bachmut. Aktuálne je telo nášho vojaka na dočasne okupovanom území. Záverečné potvrdenie o osobe bude potvrdené po vrátení tela a vykonaní príslušných expertíz,“ dodalo na záver vedenie mechanizovanej brigády.

Mohlo by vás zaujímať:

Pozor, video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM