han Politika

ROZZÚRENÝ Kollár koalícii: Len sa hašteríme a ľudia nemajú z čoho ŽIŤ! Vráťme sa k práci!

Hnutie Sme rodina sa nebude zúčastňovať na pracovnej skupine, ktorá má riešiť obnovu dôvery v právny štát. Vyhlásil to líder hnutia a predseda parlamentu Boris Kollár.

Ilustračný obrázok k článku ROZZÚRENÝ Kollár koalícii: Len sa hašteríme a ľudia nemajú z čoho ŽIŤ! Vráťme sa k práci!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Podľa svojich slov nebude podporovať vytvorenie tzv. druhej mafie, podozrenia sú podľa neho vážne. Vyzval koalíciu, aby sa vrátila k práci, ktorú sľubovala voličom.

Rázne slová

Kollár sa pred mikrofón postavil značne nabrúsený a rozčúlený. V takom duchu mal aj predslov, ktorý trval šesť a pol minúty. Kritizoval, že partneri presúvajú rokovanie o výstavbe štátnych nájomných bytov. O vytvorení pracovnej skupiny informoval vo štvrtok (16. 9.) premiér Eduard Heger (OĽANO). Kritiku si zlízla nielen celá vláda, ale aj opozícia. „Chceme vyzvať koaličných partnerov, aby sme sa vrátili na začiatok k tomu, prečo sme vznikli a čo sme ľuďom sľúbili. Sľubovali sme, že sa nebude zdražovať elektrická energia, že postavíme nájomné byty, že podnikatelia budú môcť ľahšie podnikať…“ začal Kollár.

„Vráťme sa na začiatok. Nerobíme tu rok a pol nič iné, len sa hašteríme. Kto kde bude sedieť, aké bude mať ministerstvo, či môže byť Matovič premiér a podobne. Jeden cirkus za druhým. Teraz sú tu kauzy v polícii, čo už prekračuje všetky hranice,“ pokračoval líder Sme rodina.

Proti mafii

Predseda parlamentu skritizoval koalíciu z nedodržiavania volebných sľubov a tiež aktuálne rozhodnutia, ktoré sa udiali a dejú v polícii. „Treba bojovať proti Ficovej mafii, ktorá tu bola a ukradla náš štát. Boli sme svedkom toho, čo vyvádzali. Ja som povedal, že nebudem podporovať, aby na druhej strane vznikla druhá mafia. Toto podporovať nebudem!“ razantne vyhlásil Kollár, ktorý pripomenul, že sa na tomto nebude zúčastňovať.

„Mňa zaujíma to, či budeme stavať nájomné byty, či budú mať ľudia nízke ceny elektrickej energie, či budú mať dôchodcovia vyššie dôchodky. Nepočul som tu, že ideme bojovať za to, aby mohli ľudia prežiť zimu!“ doplnil Kollár.

Odkaz Pellegrinimu

Na záver tlačovej konferencie si zobral „Ja túto vládu nebudem povaľovať len preto, aby ste zachránili vašu ficovskú mafiu. Tam nech si to na súdoch pretrpia. Vy ste nám ten štát ukradli. Za vášho vedenia tu bol zabitý novinár a jeho snúbenica… Neste si svoj podiel zodpovednosti. Ale čo sa stane po najbližších voľbách? Príde ďalšia mafia? Dokedy!“ dodal Boris Kollár.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM