Zo Slovenska

Rozlúčte sa s príjemným počasím: Na Slovensko opäť udrú BÚRKY, hrozia aj ZÁPLAVY

Príjemné počasie sme si dlho neužili. Už po víkende má nastať poriadne búrlivá zmena.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčte sa s príjemným počasím: Na Slovensko opäť udrú BÚRKY, hrozia aj ZÁPLAVY
10
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc , TASR/Ján Krošlák

Po búrkach prišlo slnečno a vysoké teploty. Príjemným počasím odštartoval aj víkend a v podobnom duchu sa bude niesť aj nedeľa. Môže za to prúdenie suchšieho vzduchu od severovýchodu.

Príde zmena

„Prúdenie sa však čoskoro zmení a suchšie prúdenie vystrieda vlhšie. Problémom búrok v uplynulých dňoch bolo to, že vo vlhkom vzduchu sa vytvárali stacionárne búrky, ktoré na malom území prinášali pomerne rozsiahle zrážky, čo spôsobovalo problémy,“ informuje portál iMeteo.sk.

Nepriaznivé počasie sa už onedlho vráti a bude sa podobať na to, čo sme zažívali pred niekoľkými dňami. „Opäť sa totiž od severozápadu až z Atlantiku nad Európu rozšíri výbežok tlakovej výše. Okolo tohto výbežku vyššieho tlaku bude do našej oblasti prúdiť vlhší vzduch od severu a na našom území sa opäť prejaví zbiehavé prúdenie,“ dodáva portál.

Prívalový dážď

Úvod pracovného týždňa spočiatku prinesie prevažne slnečné a teplé počasie s teplotami do +28 °C. Okolo poludnia by sa však už mala začať tvoriť kopovitá oblačnosť.

„Z nej sa postupne, najmä v horských oblastiach, budú tvoriť početné prehánky a búrky. Búrky budú opäť stacionárnejšieho charakteru a môžu prinášať prívalový dážď, ktorý môže mať takú intenzitu, že môže opäť zaplaviť niekoľko oblastí,“ informuje iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM